صیغه 99 ساله 

شکایت از کلاهبرداری های اینترنتی

احتمالا تا بحال عنوان صیغه 99 ساله به گوشتان خورده است و این سوال برای شما پیش آمده که صیغه 99 ساله یعنی چه؟ به طور کلی قانون مدنی ایران عقد ازدواج را بر دو نوع تقسیم کرده است یکی عقد دائم و دیگری عقد موقت. همانطور که می دانیم عقد دائم به صورت دائمی می باشد و دارای مدت زمان مشخصی برای اتمام آن نیست. اما در عقد موقت حتما باید مدت زمان مشخصی برای اتمام آن تعیین شود و یکی از شروط اصلی برای ثبت آن می باشد.

مطابق با ماده 1075 قانون مدنی ایران نکاح وقتی منقطع است که برای مدت معینی واقع شده باشد. در اینجا منظور قانونگذار از عنوان نکاح منقطع همان عقد موقت می باشد. حال سوال پیش می آید که اگر در عقد موقت زمان مشخصی تعیین نگردد چه می شود؟ باید گفت که در این صورت عقد موقت از نظر قانونی باطل می باشد. صیغه 99 ساله نیز نوعی عقد موقت می باشد که گروه وکلای دیده بان حقوق امیر در این مقاله به بررسی این نوع عقد موقت و شرایط و منافع زوجه در آن می پردازد. چنانچه پس از مطالعه این مقاله سوالی درباره صیغه 99 ساله داشتید مشاوران ما همواره آماده پاسخگویی به شما می باشند.

جهت دریافت مشاوره از دیده بان حقوق امیر با شماره های زیر تماس حاصل فر مایید.

شماره تماس : 02188928542_02188928452

آدرس : تهران، خیابان فلسطین شمالی، نبش کوچه شهید نجف غزایی عتیق، پلاک 475، طبقه پنجم، واحد 57

 

شرایط صیغه 99 ساله

همانطور که گفته شد صیغه 99 ساله نیز نوعی عقد موقت می باشد که مدت زمان مشخص شده برای آن از سوی زوجین 99 سال می باشد و قانون آن را برای زوجین منع نکرده است. با تعیین این مدت زمان همچنان ماهیت این عقد تغییر نمی کند و حقوق زن در صیغه 99 ساله مطابق با بقیه عقود موقت می باشد و مانند تمامی عقود موقت زن و شوهر از یکدیگر ارث نمی برند. اما این نوع عقد به علت داشتن بعضی از شباهت ها با عقد دائم ، شرایط مربوط به خود را نیز دارد که بررسی آن می پردازیم.

در مورد صیغه 99 ساله بعضا نظرات متفاوتی وجود دارد به طور مثال عده ای اعتقاد دارند که اگر مدت این عقد از طول عمر زوجین بیشتر باشد به عقد دائم تبدیل خواهد شد که در این حالت زوجین از یکدیگر ارث می برند. 

در عقد موقت هنگامی که صیغه عقد جاری می شود باید مهریه زوجه تعیین شود و اگر در آن هنگام مهریه تعیین نشود عقد باطل خواهد بود در صورتی که در ازدواج دائم می توان پس از عقد مهریه را تعیین نمود.

به طور کلی در عقد موقت که صیغه 99 ساله نیز جزء آن می باشد طرفین مجاز به تمدید عقد می باشند و مرد توانایی صرف نظر کردن از ادامه آن را نیز دارد که اصطلاحا می گویند مرد ادامه عقد را بذل کرده و این عقد را به پایان رسانده است. البته طرفین می توانند پس از پایان عقد موقت آن را به عقد دائم تبدیل کنند و هیچ منعی برای آنها وجود ندارد. 

در عقد موقت اگر رابطه جنسی بین زن و شوهر واقع نشود مرد باید کلیه مهریه را پرداخت کند. اما اگر نزدیکی بین آنها نباشد و مدتی از عقد زوجین باقی مانده باشد که مرد بخواهد آن را بذل کند می تواند نصف مهریه را به زوجه پرداخت نماید.

اکثریت فقها بر این باورند که اجازه و رضایت پدر برای عقد موقت دختر باکره الزامی می باشد. 

صیغه 99 ساله

ثبت صیغه 99 ساله

یکی از شرایطی که برای عقود موقت وجود دارد این می باشد که زوجین می توانند خودشان صیغه عقد را قرائت کرده و مدت آن را مشخص نمایند و همچنین میزان مهریه را تعیین کنند. طبق قانون الزامی برای ثبت عقد موقت در دفاتر ازدواج و داشتن صیغه نامه وجود ندارد ولی در صیغه 99 ساله تحت به وجود آمدن برخی شرایط قانون زوجین را ملزم به ثبت عقد در دفاتر ازدواج می کند که در این صورت زوجین باید با مدارک لازم برای صیغه 99 ساله به دفاتر ازدواج رفته و عقد موقت خود را ثبت نمایند.

در این 3 حالت زوجین ملزم به ثبت عقد موقت خود می باشند:

در صورتی که در این عقد زن باردار شود

در صورتی که به هنگام عقد زوجین توافق کرده باشند که این عقد ثبت شود.

در صورتی که شرایطی ضمن عقد وجود داشته باشد. به طور مثال بعضی از زوجین توافق می کنند که در طول زوجیت به زن نفقه تعلق بگیرد که در این صورت باید عقد و شرایط آن در دفاتر ازدواج ثبت شود.

 

حقوق زن در صیغه 99 ساله

طبق مطالبی که تا به اینجا گفته شد متوجه شدیم که صیغه 99 ساله مانند تمامی عقود موقت می باشد و از قوانین یکسانی برخوردار می باشند پس حقوق زن در صیغه 99 ساله تفاوتی با بقیه عقود موقت نخواهد داشت. 

در عقد موقت مرد ملزم به پرداخت نفقه به زوجه نمی باشد و نفقه به زن تعلق نمی گیرد اما در صورتی که زوجین به آن توافق کرده باشند مرد ملزم به پرداخت نفقه است و اگر آن را پرداخت نکند و عقد در دفاتر ازدواج ثبت شده باشد، زن می تواند دادخواست الزام زوج به پرداخت نفقه را تقدیم دادگاه نماید. به همین علت ثبت عقد در صورت وجود شروط بین زوجین الزامی می باشد.

در ازدواج موقت چه با زمان کوتاه و چه در صیغه 99 ساله زن از شوهر ارث نمی برد و حتی اگر در شروط عقد این مورد ثبت شده باشد این شرط باطل می باشد و همچنان زن در عقد موقت مستحق ارث نمی باشد. اما دقت داشته باشید که اگر حاصل عقد موقت زوجین فرزندی باشد، این فرزند از پدر و مادر خود ارث خواهد برد و پدر و مادر نیز از فرزند خود مستحق ارث هستند. 

در صورتی که زوجین دارای فرزند باشند و مدت عقد موقت تمام شده و یا مرد به خواسته خود آن را بذل کند حضانت فرزند مشترک تا 7 سالگی با مادر و پس از آن با پدر می باشد و در صورتی که بعد از 7 سالگی فرزند پدر سرپرستی او را قبول نکند مادر می تواند حضانت فرزند را بپذیرد ولی همچنان پدر موظف به پرداخت نفقه و خرج و مخارج فرزند می باشد.

صیغه 99 ساله
مجازات صیغه 99 ساله

صیغه 99 ساله چگونه باطل می شود

در صیغه 99 ساله که همان عقد موقت می باشد طبق شرایط خاصی صیغه باطل می شود و البته در شرایط خاصی می توان آن را فسخ نمود که گروه وکلای دیده بان حقوق امیر در ادامه به توضیح و بررسی آن می پردازد.

برای عقد موقت رضایت زوج و زوجه الزامی می باشد و اگر یکی از آن دو به اجبار و با اکراه این عقد را پذیرفته باشد، عقد موقت باطل است.

همانطور که قبل تر گفته شد تعیین مدت زمان و مهریه در هنگام عقد موقت الزامی می باشد و در صورتی که مدت زمان و یا مهریه به هنگام عقد تعیین نشود عقد باطل است.

گاهی افراد می پرسند که شرایط فسخ صیغه 99 ساله چیست؟ در جواب باید بگوییم که ابطال صیغه 99 ساله باید دلایل شرعی و دلایل قانونی داشته باشد به طور مثال زن در عقد فرد دیگری باشد و یا عده او تمام نشده باشد. البته مرد می تواند قبل از اتمام مدت صیغه ادامه آن را بذل نماید و زن تنها در صورتی می تواند ادامه صیغه را بذل نماید که از مرد وکالت محضری داشته باشد.

در ازدواج موقت مانند ازدواج دائم اگر یکی از زوجین فوت نماید عقد آنان فسخ می شود.

 

کلام آخر

وکیل خانواده گروه وکلای دیده بان حقوق امیر در این مقاله به بررسی تمامی نکات حقوقی صیغه 99 ساله پرداخته است و تمامی قوانین مرتبط با آن را برای شما شرح داده است. گروه وکلای دیده بان حقوق امیر همواره توصیه می کنند در صورتی که دچار مشکلات خانوادگی شدید و به دنبال احقاق حق خود بودید از مشاوره و کمک های یک وکیل متخصص در امور خانواده بهره بگیرید چرا که ایشان با تکیه بر اطلاعات حقوقی و تجربه خود در امور خانوادگی می تواند به راحتی حقوق شما را مطالبه کند.

چنانچه نیاز به مشاوره حضوری با وکیل خانواده گروه وکلای دیده بان حقوق امیر داشتید می توانید پس از هماهنگی به آدرس تهران، خیابان فلسطین شمالی، نبش کوچه شهید نجف غزایی عتیق، پلاک 475، طبقه پنجم، واحد 57 مراجعه فرمایید.

 

2.7/5 - (4 امتیاز)
این نوشته منتشر شده در مطالب حقوقی می باشد. جهت اضافه کردن به علاقمندی های مرورگر خود بر روی لینک صفحه کلیک نمایید.

دیدگاه در رابطه با “صیغه 99 ساله 

  1. اسدی گفت:

    سلام
    در صیغه نامه ۹۹ ساله اگر مردی حدود ۳۰ سال از صیغه نامه گذشته باشد و تمکن مالی دارد و نفقه نپردازد و زوجه را تأمین مالی نکند و زن آبرودار در فشار مالی و روحی باشد تکلیف چیست ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button