دادخواست استرداد جهیزیه

تفاوت پیش فروش و مشارکت در ساخت

همانطورکه می دانید مطابق با رسم و رسومات ایرانی خانواده دختر قسمتی از وسایل مورد نیاز زندگی مشترک را هنگام ازدواج تهیه نموده و به او هدیه می دهند که اصطلاحا به آن جهیزیه می گویند. هر چند که در قانون مدنی ایران تهیه این وسایل از وظایف مرد شمرده می شود با این حال اکثر خانواده ها این رسم را برای دختر خود به جا می آورند.

جهیزیه در طول زندگی مشترک و پس از آن به زن تعلق دارد و مرد تنها مجاز به استفاده از آن ها می باشد پس زن هر وقت که بخواهد می تواند خواهان مسترد شدن جهیزیه خود باشد و در صورت نیاز آن را از مرد مطالبه نماید. برای این کار زن باید دادخواست استرداد جهیزیه خود را تنظیم و به دادگاه ذی ربط تقدیم نماید.

گروه وکلای دیده بان حقوق امیر قصد دارد در این مقاله به بررسی دادخواست استرداد جهیزیه و مراحل رسیدگی به آن بپردازد و همچنین یک نمونه دادخواست استرداد جهیزیه را نیز به شما نشان دهد. همچنین شما می توانید تمامی سوالات خود در این باره را از طریق تماس با شماره های  0۹۱۲۴۷۲۶۶۴۱ و یا  02188928452 از ما بپرسید.

 

دادخواست استرداد جهیزیه چیست

گفتیم که جهیزیه همان وسایل مورد نیاز زندگی مشترک می باشد که معمولا خانواده دختر هنگام ازدواج به او هدیه می دهند. همانطورکه در بالا اشاره کردیم مالکیت این وسایل تماما با زن می باشد و هر موقع که بخواهد می تواند آن را مسترد نماید. در صورتی که زن با شوهر برای استرداد جهیزیه به تفاهم نرسند، زن می بایست دادخواست استرداد جهیزیه را به دادگاه مربوطه ارائه دهد و پس از ارائه مدارک و دلایل و بررسی های لازم در صورتی که حکم به نفع او صادر شود می تواند جهیزیه خود را مسترد نماید.

بین بسیاری از خانواده ها مرسوم است که برای جلوگیری از بروز مشکلات و اختلافات در مورد جهیزیه بین زن و شوهر در آینده، از جهیزیه زن صورت برداری کامل انجام می دهند و آن را به عنوان سند نگهداری می نمایند. این صورت برداری باید توسط شوهر و دو نفر شاهد امضا شود تا اعتبار کامل داشته باشد.

برای طرح دعوا و تنظیم دادخواست زن می بایست اثبات نماید که وسایل را خریداری کرده و به منزل شوهر برده است و البته بقای وسایل نیز باید اثبات شود. از جمله دلایلی که زن می تواند برای اثبات به دادگاه ارائه نماید شهادت شهود و فاکتورهای وسایل خریداری شده می باشد. همچنین در صورت وجود لیست صورت برداری امضا شده توسط مرد می بایست آن را به دادگاه ارائه نماید.

دادخواست استرداد جهیزیه
دادخواست استرداد جهیزیه

در صورتی که زن صورت برداری امضا شده توسط مرد را نداشته باشد باید فاکتورهای وسایل خریداری شده که به نام خودش یا خانواده اش می باشد و مهر و امضای مغازه را داشته باشد به دادگاه ارائه نماید و در صورت عدم وجود فاکتورها باید لیست کاملی از وسایل تهیه نماید و به امضا شهود برساند سپس به دادگاه ارائه نماید. دقت داشته باشید که در صورت برداری و فاکتور باید اجناس با جزئیات دقیق ذکر شده باشند مانند رنگ و مدل دقیق آن.

 

مراحل قانونی تنظیم و رسیدگی به دادخواست استرداد جهیزیه

گروه وکلای دیده بان حقوق امیر تا اینجا دادخواست استرداد جهیزیه را توضیح داد. حالا می خواهد نحوه تنظیم آن را نیز بررسی نماید. قبل از آن باید بگوییم که دادخواست استرداد جهیزیه همچون بقیه دادخواست های حقوقی می باشد و فقط در جزئیات آن تفاوت هایی را مشاهده خواهیم کرد. 

ابتدا باید متن دادخواست استرداد جهیزیه را تنظیم نمود. می توانید برای تنظیم متن دادخواست از یک وکیل مجرب کمک بگیرید و همچنین می توانید از نمونه دادخواستی که در ادامه برای شما آورده ایم استفاده نمایید.

سپس زن باید به یکی از دفاتر خدمات قضائی مراجعه نموده و دادخواست تنظیمی را ثبت نماید. اطلاعات کامل مربوط به خوانده دعوا که شوهر خود می باشد تکمیل نموده و سپس در ستون خواسته درخواست استرداد جهیزیه را مطرح نماید. در قسمت منضمات باید حتما فاکتورهای خرید، لیست صورت برداری امضا شده توسط شوهر و شهادت شهود را بارگذاری نمود و آن را برای دادگاه صالح ارسال نمود.

 

مدارک مورد نیاز برای دادخواست استرداد جهیزیه

همراه داشتن کارت ملی و شناسنامه

لیست صورت برداری (سیاهه) جهیزیه که مرد به همراه دو نفر شاهد آن را امضا کرده باشد.

فاکتورهای خرید وسایل همراه مهر و امضا فروشنده به نام زن یا خانواده او

شهادت شهود

عقدنامه و سند ازدواج

دادخواست استرداد جهیزیه
استرداد جهیزیه

 

نمونه دادخواست استرداد جهیزیه

نام و نام خانوادگی خواهان………….. نام پدر………… شغل ………….. محل دقیق اقامت شامل شهر،خیابان،کوچه،پلاک و واحد

نام و نام خانوادگی خوانده…………… نام پدر………… شغل ………….. محل دقیق اقامت شامل شهر،خیابان،کوچه،پلاک و واحد

نام و نام خانوادگی وکیل یا نماینده قانونی …………… نام پدر………… شغل ………….. محل دقیق اقامت شامل شهر،خیابان،کوچه،پلاک و واحد

 

تعیین خواسته و بهای آن: استرداد جهیزیه – پرداخت کلیه خسارات هزینه دادرسی

 

دلایل و منضمات دادخواست:

1- فاکتورهای خرید

2- شهادت شهود 

3- لیست سیاهه جهیزیه

 

متن دادخواست: 

ریاست محترم شورای حل اختلاف تهران

با سلام و تحیت

احتراماً به استحضار حضرت عالی می رساند به موجب تصویر مصدق عقدنامه که به پیوست تقدیم می شود، جهیزیه و اثاث البیت شخصی موکل متعاقب نکاح منطبق بر رسوم و طبق عرف توسط اینجانب به منزل مشترک منتقل گردیده است و اینک نیز در منزل تحت تصرف خوانده که همسر بنده می باشد باقی مانده و ایشان حاضر نیست به طور مسالمت آمیز آنها را مسترد نماید.

فلذا مطابق با ماده 98 قانون آیین دادرسی مدنی صدور حکم به محکومیت خوانده به استرداد جهیزیه طبق لیست پیوست (سیاهه) به انضمام کلیه مخسورات و هزینه های دادرسی مورد استدعا می باشد، همچنین با توجه به اینکه خواسته در معرض تضییع و تفریط می باشد به استناد ماده 310 قانون آیین دادرسی مدنی بدواً صدور دستور موقت و اجرای قبل از ابلاغ آن به استناد قانون آیین دادرسی مدنی مورد استدعاست.

با تشکر و تجدید احترام

 

گروه وکلای دیده بان حقوق امیر در این مقاله دادخواست استرداد جهیزیه و مراحل آن را بررسی نمود. همچنین یک نمونه از دادخواست مذکور را برای مطالعه و در صورت لزوم استفاده از آن تشریح نمود. شما نیز می توانید برای مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر و همچنین تنظیم دادخواست توسط گروه وکلای دیده بان حقوق امیر، با ما تماس گرفته و پس از هماهنگی به آدرس تهران، خیابان فلسطین شمالی، نبش کوچه شهید نجف غزایی عتیق، پلاک 475، طبقه پنجم، واحد 57 مراجعه فرمایید. همکاران ما همواره آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشند.

 

به این مطلب امتیاز دهید
این نوشته منتشر شده در مطالب حقوقی می باشد. جهت اضافه کردن به علاقمندی های مرورگر خود بر روی لینک صفحه کلیک نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button