زنا

نمونه شکواییه سرقت رایانه ای

هنگامی که بین زن و مردی زوجیت وجود نداشته باشد یعنی آن ها با هم مزدوج نشده باشند و بین آن ها جماع اتفاق بی افتد یعنی رابطه جنسی بین زن و مرد شکل گیرد به آن زنا گفته می شود. باید بدانید که زنا در قانون مجازات اسلامی ایران جرم شناخته می شود و مرتکبین آن مستوجب مجازات خواهند بود. اما شرایط تحقق یافتن زنا متفاوت خواهد بود و به واسطه همان شرایط ، قانون گذار مجازات متفاوتی را نیز برای مرتکبین در نظر گرفته است. این مجازات ها بسته به شرایط ارتکاب شامل اعدام، سنگسار و شلاق می باشد که در ادامه به تضیح آن می پردازیم.

گروه وکلای دیده بان حقوق امیر در ادامه به بررسی جرم زنا، شرایط تحقق این جرم و انواع مجازات تعیین شده برای افرادی که مرتکب این جرم می شوند می پردازد همچنین اگر پس از مطالعه این مقاله سوالی داشتید و یا نیاز به مشورت با یک وکیل مجرب در امور کیفری داشتی می توانید از طریق شماره های 02188928452 و یا  09124726641 با گروه وکلای دیده بان حقوق امیر تماس گرفته و از مشاوره با بهترین وکیل کیفری تهران بهره مند شوید.

 

جرم زنا

در دین اسلام مانند همه ادیان دیگر روابط بین زن و مرد دارای قانون و قواعد خاصی می باشد که همه افراد باید آن را رعایت کنند و در صورتی که روابط بین زن و مرد خارج از مقررات باشد خلاف شرع صورت می گیرد. ایران چون کشوری اسلامی می باشد قانونگذار نیز بر اساس دین اسلام این قواعد را برای زن و مرد تعیین و مشخص کرده است و اگر فردی آن را اجرا نکند و خلاف شرع عمل کند در واقع مرتکب جرم شده است و طبق قانون باید مجازات شود.

دقت کنید که جرم زنا یک جرم حدی می باشد و به این معنا است که ریشه و شرایط تحقق جرم زنا در شرع بیان شده است. 

اکنون نگاهی به  ماده 221 قانون مجازات اسلامی می اندازیم:

زنا عبارت است از جماع مرد و زنی که علقه زوجیت بین آنها نبوده و از موارد وطی به شبهه نیز نباشد.
تبصره ۱- جماع با دخول اندام تناسلی مرد به اندازه ختنه گاه در قُبُل یا دُبُر زن محقق می‌شود.
تبصره ۲- هرگاه طرفین یا یکی از آنها نابالغ باشد، زنا محقق است لکن نابالغ مجازات نمی‌شود و حسب مورد به اقدامات تامینی و تربیتی مقرر در کتاب اول این قانون محکوم می‌گردد.

حال این سوال مطرح می شود که مطابق این قانون شرایط تحقق یافتن جرم زنا چیست؟ گروه وکلای دیده بان حقوق امیر در پاسخ به این سوال می گوید برای تحقق جرم چند شرط وجود دارد که در ادامه به بررسی آن می پردازیم:

اصلی ترین و مهم ترین شرط تحقق یافتن زنا این می باشد که بین زن و مردی که مزدوج نیستند رابطه جنسی شکل بگیرد.

شرط بعدی آن است که در رابطه جنسی جماع صورت بگیرد که مطابق با تبصره 1 ماده 221 قانون مجازات اسلامی جماع یعنی دخول در رابطه جنسی تا اندازه ختنه گاه آلت مرد صورت پذیرد.

شرط بعدی تحقق زنا این است که رابطه جنسی باید بین زن و مرد عاقل صورت بگیرد و مطابق تبصره 2 ماده 221 قانون مجازات اسلامی فردی که نا بالغ می باشد به جرم زنا مجکوم به مجازات نمی شود.

زنا
زنا چیست

انواع زنا 

انواع مختلف زنا شامل موارد زیر می باشد:

زنا محصنه یعنی فردی که مرتکب زنا شده است دارای همسر دائمی باشد که هر زمان بخواهد بتواند با او رابطه داشته باشد و مشکلی مانند بیماری برای انجام رابطه وجود نداشته باشد.

زنا غیر محصنه در واقع 2 حالت دارد: حالت اول زنای فرد مجرد می باشد و حالت دوم زنای فرد متاهلی می باشد که نتواند با همسر خود به علت هایی مانند غیبت طولانی و یا بیماری رابطه جنسی داشته باشد.

زنا با محارم نسبی یعنی زنا با فردی که محرم و هم خون ما می باشد مانند خواهر، مادر، برادر، پدر، خاله و عمه و دایی و …

زنا به عنف به معنی رابطه با اکراه یکی از طرفین می باشد یعنی در شرایطی که یکی از طرفین به برقراری رابطه رضایت نداشته باشد مانند تجاوز مرد به زن و یا اجبار زن با تهدید به انجام رابطه البته دقت کنید که اگر حتی زن بعد از ترس و تهدید تسلیم شود، همچنان زنا به عنف اتفاق افتاده است.

مجازات زنا

مجازات زنا

پیش از بررسی مجازات های تعیین شده برای زنا باید بدانید که قانون زناکاران را به دوسته تقسیم می کند. به مرد زناکار زانی و زن زناکار زانیه گفته می شود و اگر جرم زنا از نوع زنا به عنف نباشد هر دوی زن و مرد مستوجب مجازات قانون اسلامی می باشند.

حال با توجه با مواردی که تا کنون گفته شد به بررسی مجازات های جرم زنا می پردازیم:

  • اعدام : 

در ماده 224 قانون مجازات اسلامی گفته شده است در 4 مورد مردی که مرتکب زنا شده است حکمش اعدام است

اول زنا مرد با محارم نسبی – دوم زنا با زن پدر یا همان نامادری – سوم مرد غیر مسلمانی که با زن مسلمان زنا کند – چهارم زنا به عنف که پیش تر توضیح دادیم یعنی یکی از طرفین با اکراه یا اجبار به برقراری رابطه بپردازد و یا مرد مرتکب تجاوزی شده باشد که شرایط زنا را داشته باشد یعنی دخول انجام شده باشد

در چهار مورد گفته شده مردی که مرتکب جرم زنا شده است طبق قانون اعدام می شود.

  • سنگسار یا رجم

در صورتی که زنای محصنه صورت گرفته باشد فرد مرتکب جرم زنا سنگسار می شود. همانطورکه گفته شد زنای محصنه در شرایطی اتفاق می افتد که زن یا مرد یا هردو دارای همسر باشند و هر وقت بخواهند بتواند با همسر خود رابطه جنسی داشته باشند. اگر شرایط انجام سنگسار وجود نداشته باشد و جرم زنا با شهادت شهود ثابت شده باشد فرد مرتکب اعدام می شود و البته اگر شرایط سنگسار وجود نداشته باشد و جرم زنا با بینه به اثبات رسیده باشد با موافقت رئیس قوه قضائیه مرتکب اعدام می شود.

  • صد ضربه شلاق

در مواردی که زنا با زن بالغ یعنی بالای 9 سال و مرد نابالغ یعنی زیر 15 سال اتفاق افتاده باشد حکم مرد نابالغ یکی از مجازات های تربیتی و تامینی می باشد و مجازات دختر یا زن بالغ صد ضربه شلاق می باشد.

در مواردی که زنا توسط مردی که دارای همسر دائمی است ولی هنوز با همسر خود رابطه جنسی نداشته است و دخولی انجام نداده است انجام شود مجازات مرد صد ضربه شلاق می باشد البته به همراه یکسال تبعید و تراشیدن موی سر.

و مورد آخر برای زنای غیر محصنه می باشد یعنی اگر زنا کار مجرد باشد مجازات او صد ضربه شلاق است و همچنین اگر زنا کار دارای همسر دائمی باشد و به علت هایی مانند بیماری نتواند با او رابطه جنسی برقرار کند زنا غیر محصنه بوده و مجازات او نیز صد ضربه شلاق می باشد.

 

در این مقاله به بررسی جرم زنا و انواع آن و البته انواع مجازات های آن پرداختیم. شما نیز اگر نیازمند اطلاعات بیشتری در رابطه با جرم زنا می باشید می توانید با گروه وکلای دیده بان حقوق امیر تماس گرفته و از مشاوره با بهترین وکیل کیفری تهران بهره مند شوید و همچنین می توانید برای مشاوره حضوری با گروه وکلای دیده بان حقوق امیر به آدرس تهران، خیابان فلسطین شمالی، نبش کوچه شهید نجف غزایی عتیق، پلاک 475، طبقه پنجم، واحد 57 مراجعه فرمایید.

 

به این مطلب امتیاز دهید
این نوشته منتشر شده در مطالب حقوقی می باشد. جهت اضافه کردن به علاقمندی های مرورگر خود بر روی لینک صفحه کلیک نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button