انتقال سند خانه وام دار

انتقال سند خانه وام دار

امروزه در کشور ما خرید ملک امر بسیار سختی می باشد چرا که با وجود تورم و قیمت های بسیار بالا هر کسی توانایی انجام این امر را نخواهد داشت. در چنین شرایطی اغلب افرادی که به دنبال خرید ملک می باشند و نقدینگی مورد نیاز برای خرید ملک مورد نظر خود را ندارند به دنبال وام برای خرید ملک می روند و یا خانه هایی را برای خرید انتخاب می نمایند که دارای وام می باشد. چرا که در این حالت مبلغی از قیمت مشخص شده ملک یا همان ثمن معامله را داشتن وام بانکی تامین کرده و کمک به سزایی به خریدار ملک می شود. اما سوالی که ذهن اغلب افراد را به خود مشغول می کند این است که آیا می توان سند خانه وام دار را به فرد دیگری منتقل نمود؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که بله در شرایط خاص و مشخصی می توان این کار را انجام داد. گروه وکلای دیده بان حقوق امیر در ادامه این مقاله به بررسی انتقال سند خانه وام دار می پردازد.

 

خانه وام دار چیست

پیش از بررسی انتقال سند بهتر است بدانیم خانه وام دار چیست و به چه خانه هایی وام دار می گویند.

همانطور که گفته شد امروزه خرید خانه با وجود تورم فعلی امری بسیار دشوار می باشد و اغلب افرادی که قصد خرید ملک را دارند به دنبال استفاده از وام مسکن می باشند اما دریافت این وام برای همه افراد ممکن نمی باشد. اگر شما هم نگاهی به آگهی های فروش املاک انداخته باشید حتما ملک های وام دار را نیز مشاهده کرده اید. این خانه ها معمولا قیمت کمتری نسبت به املاک مشابه خود دارند.

اما بانک مسکن به غیر از وام هایی که برای خرید ملک ارائه می دهد برای ساخت ملک نیز وام هایی به متقضایان ارائه می نماید چرا که برخی از سازندگان املاک در تامین بودجه ساخت و ساز دچار کمبود مالی می شوند و به دنبال استفاده از این نوع وام ها می باشند. متقاضی برای ضمانت وامی که دریافت می کند می بایست سند خانه ای را که در حال ساخت می باشد در رهن بانک بگذارد و زمانی که ملک به صورت کامل ساخته می شود و واحدهای آن به فروش می رسد، سازنده بدهی خود را به بانک پرداخت می نماید و سند خانه را که در رهن بانک است خارج می نماید. 

حال این سوال پیش می آید که زمانی که سند هنوز در رهن بانک است چگونه واحدها فروش می رود؟ آیا می توان خانه ای را که سندش در رهن بانک است معامله نمود؟ برای بررسی پاسخ این سوال همراه ما باشید.

 

راه های انتقال سند خانه وام دار

در پاسخ به این سوال که (آیا می توان خانه ای را که سندش در رهن بانک است معامله نمود؟) باید بگوییم که بله می توان برای معامله این نوع املاک اقدام کرد و خرید و فروش این نوع ملک ها با راهکارهای قانونی ممکن می باشد. اما باید دقت داشته باشید که در این نوع معاملات ریسک وجود کلاهبرداری نیز بسیار بالا می باشد و برای داشتن معامله ای ایمن و مطمعن باید تمامی نکات احتیاطی را رعایت نمود.

حال بهتر است راه های انتقال سند خانه وام دار را بررسی نماییم. می توان گفت که به طور کلی برای انتقال سند خانه وام دار سه روش وجود دارد: 

روش اول: منتقل نمودن امتیار وام به خریدار

این روش بهترین و مورد اطمینان ترین روش برای انتقال سند ملک وام دار می باشد. در این روش فروشنده هنگام فروش ملک تسهیلات وام بانکی را نیز به خریدار ملک منتقل می نماید.

برای منتقل نمودن تسهیلان تنها کافیست که به بانک مراجعه نموده این درخواست را ثبت کنید. با این اقدام سند ملک وام دار به همراه تسهیلات بانک به نام خریدار می شود و ایمن ترین روش برای این نوع معامله می باشد. همچنین این روش کمک بزرگی به خریدار ملک نیز می باشد چرا که مبلغ کمتری را برای خرید ملک پرداخت می نماید و در ازای آن می توانند مابقی وام را به صورت اقساطی پرداخت نمایند.

روش دوم: خارج کردن سند از رهن بانک برای انتقال سند

برای محقق شدن این روش فروشنده دو راه حل دارد. راه اول این است که وام را تسویه نماید و سند را از رهن بانک خارج نماید و راه دوم این است که فروشنده سند ملک دیگری را که ارزش آن با سندی که در رهن بانک می باشد برابری کند را برای ضمانت در رهن بانک قرار دهد و سند دیگر را که قصد معامله آن را دارد از رهن بانک خارج نماید.

روش سوم: سندهای وکالتی برای انتقال سند خانه وام دار

روش آخری که برای انتقال سند این نوع املاک استفاده می شود برای زمانی است که فروشنده نمی تواند سند را از رهن بانک خارج نماید و از طرف دیگر خریدار نیز حاضر به دریافت وام برای خرید خانه نمی باشد. در این شرایط یا خریدار باید از خرید این ملک منصرف شود و یا برای تنظیم سند وکالت بلاعزل اقدام نماید. این روش معایب زیادی دارد و به هیچ عنوان به کسی توصیه نمی شود در ادامه معایب این روش را با هم بررسی می نماییم.

انتقال سند خانه وام دار

معایب سند های وکالتی

سندهای وکالتی دارای معایبی می باشد که سرمایه را تهدید می کند و امکان از دست رفتن سرمایه در آن وجود دارد این معایب عبارت اند از:

  • در صورتی که فروشنده فوت نماید و یا دچار جنون شود وکالت باطل خواهد شد.
  • برخی از فروشندگان با فروش وکالتی یک ملک به چندین نفر اقدام به کلاهبرداری می کنند.
  • وکالت بلاعزل امکان فروش ملک را از فروشنده سلب نمی کند.

در روش سند های وکالتی فروشنده نمی تواند به تنهایی وکالت را باطل نماید و خریدار با داشتن وکالت به تنهایی می تواند سند خانه را به نام خود بزند. همانطور که گفته شد این روش دارای خطر از دست رفتن سرمایه می باشد پس توصیه می شود که هنگام استفاده از این روش مبایعه نامه ای را نیز تنظیم نمایید تا در صورت نیاز و بروز اختلافات مالکیت خود را بتوانید اثبات نمایید.

 

کلام آخر

گروه وکلای دیده بان حقوق امیر در این مقاله به بررسی انتقال سند خانه وام دار پرداخت و روش های آن را تشریح نمود. توصیه اکید ما این است که اگر قصد خرید خانه وام دار را دارید از روش سندهای وکالتی پرهیز کنید و حتما از روش منتقل نمودن امتیار وام استفاده نمایید چرا که این روش بهترین و ایمن ترین روش برای خرید خانه وام دار می باشد. شما می توانید برای پرسیدن سوالات خود درباره انتقال سندهای وام دار و دریافت مشاوره تلفنی با شماره های 02188928452 و 0۹۱۲۴۷۲۶۶۴۱ تماس بگیرید و یا برای مشاوره حضوری با وکیل ملکی ما پس از هماهنگی به آدرس تهران، خیابان فلسطین شمالی، نبش کوچه شهید نجف غزایی عتیق، پلاک 475، طبقه پنجم، واحد 57 مراجعه فرمایید.

 

4.5/5 - (2 امتیاز)
این نوشته منتشر شده در املاک می باشد. جهت اضافه کردن به علاقمندی های مرورگر خود بر روی لینک صفحه کلیک نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button