نسب و سبب

نسب و سبب

پس از فوت هر فردی اموال وی به وراث قانونی او خواهد رسید. پس مرگ طبعات حقوقی دارد و قانون گذار قوانینی را برای ارث وضع کرده است. ارث در قانون مدنی طبقات و درجاتی دارد که از شرع برگرفته شده است و در آن سهم الارث همگی وراث فرد فوت شده مشخص شده است. حتما شما هم میدانید که همه وراث سهم برابری از ارث متوفی نخواهند داشت.

قانون مدنی تمامی افراد ارث برنده از متوفی را مشخص کرده است و آن ها را به دو دسته سببی و نسبی تقسیم کرده است. همچنین برای ارث بردن وراث نسبی طبقاتی را مشخص نموده است که در صورت وجود وارث در هر طبقه، افراد طبقات بعدی سهمی از ارث متوفی نخواهند داشت. گروه وکلای دیده بان حقوق امیر قصد دارد در این مقاله طبقات و درجات ارث را توضیح داده و هر طبقه را به صورت کامل بررسی نماید.

در صورت نیاز به مشاوره تلفنی با وکیل ارث از گروه وکلای دیده بان حقوق امیر با شماره های 02188928452 و 0۹۱۲۴۷۲۶۶۴۱ تماس حاصل فرمایید و در صورت نیاز به مشاوره حضوری پس از هماهنگی به آدرس تهران، خیابان فلسطین شمالی، نبش کوچه شهید نجف غزایی عتیق، پلاک 475، طبقه پنجم، واحد 57 مراجعه فرمایید. همکاران ما همواره آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشند.

 

طبقات و درجات ارث

بعد از مرگ هر انسانی تمامی دارایی های جا مانده از او که شامل اموال منقول و غیر منقول و حتی دیون وی می باشد به وراث او تعلق می گیرد. همانطور که گفتیم قانون وراث را به دو دسته نسبی و سببی تقسیم کرده است و وراث نسبی را نیز به طبقاتی تقسیم کرده است و هر طبقه دارای درجاتی نیز می باشد.

به این صورت که وراث نسبی به 3 طبقه تقسیم شده است که هر طبقه دارای درجات مشخص می باشد. در صورتی که در طبقات اول مورثی وجود داشته باشد دیگر به طبقات بعدی ارثی تعلق نمی گیرد و به همین ترتیب در صورتی که مورثی در درجات اول قرارداشته باشد مانع ارث بردن افراد در درجات بعدی خواهد بود. 

نسب و سبب
نسب و سبب

حال به بررسی وراث نسبی و سببی خواهیم پرداخت:

وراث نسبی افرادی می باشند که به واسطه رابطه خونی با فرد فوت شده مرتبط بوده اند. همانند فرزندان او، پدر و مادر او، عمو و تمامی افرادی که با وی رابطه خونی داشته اند که به سه طبقه با درجات مختلف در قانون مدنی تقسیم بندی شده است که در ادامه آن را بررسی می نماییم.

وراث سببی افرادی می باشند که به واسطه ازدواج با فرد فوت شده مرتبط بوده اند. مانند همسر متوفی

 

طبقه اول 

قبل تر در رابطه با وراث نسبی صحبت کردیم و از طبقه بندی آن ها در قانون و همچنین درجه بندی آن ها گفتیم و تاکید کردیم که در صورتی که در طبقات اول مورثی وجود داشته باشد دیگر به طبقات بعدی ارثی تعلق نمی گیرد و به همین ترتیب در صورتی که مورثی در درجات اول قرارداشته باشد مانع ارث بردن افراد در درجات بعدی خواهد بود. حال در این قسمت به بررسی طبقه اول وراث نسبی می پردازیم و درجات آن را نیز شرح می دهیم.

درجه اول طبقه اول وراث نسبی شامل فرزند و پدر و مادر متوفی می باشد و در صورتی که هر یک از آن ها وجود داشته باشند افراد درجه های بعدی از طبقه اول وراث سهمی از ارث متوفی نخواهند داشت. در این قسمت به نکته ای اشاره می کنیم که دانستن آن مهم است. باید دقت داشته باشید که فرزندان متوفی چه از ازدواج موقت باشند و چه از ازدواج دائم تفاوتی شامل حالشان نمی شود و ارث بردن آن ها قوانین یکسانی دارد.

درجه دوم طبقه اول وراث نسبی شامل نوه های فرد متوفی می باشد. منظور از نوه فرزند فرزندان متوفی می باشد که در صورت فوت والدین خود به جای آن ها ارث خواهند برد.

 

طبقه دوم

تا اینجا طبقه اول وراث نسبی و درجه های این طبقه را در قانون مدنی بررسی نمودیم و مطابق با نکته گفته شده اگر در طبقه اول وراث نسبی فردی برای ارث بردن یا به زبان ساده تر وراثی وجود نداشت افراد طبقه دوم وارث متوفی خواهند بود و ارث متوفی به افراد طبقه دوم خواهد رسید. حال افراد طبقه دوم وراث نسبی را با هم بررسی می نماییم.

افراد طبقه دوم وراث نسبی شامل اجداد یا همان مادربزرگ ها و پدربزرگ ها و همچنین خواهر و برادر متوفی می باشد که در صورتی از متوفی ارث خواهند برد که افراد طبقه اول وراث نسبی زنده و در قید حیات نباشند. پس از آن ها پدر و مادر اجداد یا همان مادر بزرگ ها و پدر بزرگ ها می باشند و نیز خواهر زاده و برادر زاده های متوفی که در صورت زنده نبودن فرزندان و یا والدین خود از متوفی ارث خواهند برد و جانشین آن ها خواهند شد.

 

طبقه سوم

اکنون پس از بررسی طبقه اول وراث نسبی و درجات آن و همچنین طبقه دوم وراث نسبی به سراغ طبقه سوم آن خواهیم رفت که در صورت نبودن وارث در طبقات قبل ارث متوفی به ایشان خواهد رسید.

طبقه سوم وراث نسبی شامل عمو ها و عمه ها و همچنین خاله ها و دایی های متوفی می باشد که در صورت زنده نبودن افراد هر یک از طبقات اول و دوم وراث نسبی ارث به آن ها تعلق می گیرد و در صورتی که این افراد نیز در قید حیات نباشند اولاد عمو ها و اولاد عمه ها و همچنین اولاد خاله ها و اولاد دایی ها جایگزین والدین خود شده و ارث متوفی به آن ها خواهد رسید.

نسب و سبب
نسب و سبب

ارث وراث سببی

همانطور که گفته شد وراث سببی افرادی هستند که به واسطه ازدواج با متوفی مرتبط شده اند. هنگام تقسیم اموال فرد فوت شده ابتدای امر ارث همسر وی داده خواهد شد چرا که جزء وراث سببی می باشد و خویشاوندی او به واسطه ازدواج به وجود آمده است و بعد از آن نوبت به افراد نسبی می رسد که مطابق با طبقه بندی و درجه بندی ارث خواهند برد. 

 

گروه وکلای دیده بان حقوق امیر در این مقاله مبحث وراث متوفی را به طور کامل بررسی نمود و پس از توضیح نسب و سبب به توضیح طبقه بندی وراث سببی و همچنین درجه بندی آن ها پرداخت. همیشه وقتی فردی فوت می کند خانواده و یا به کلام بهتر وراث او به دنبال وکیل خانواده و یا همان وکیل ارث مجرب و متخصص می گردند تا روند تقسیم اموال را پیگیری نماید تا میراث متوفی بین وراث به صورت کاملا قانونی تقسیم شود.

البته که این موضوع توصیه همیشگی ما نیز به وراث متوفی می باشد. شما نیز می توانید سوالات خود در ارتباط با ارث را از متخصصان ما بپرسید و یا در صورت نیاز به مشاوره تلفنی با وکیل ارث از گروه وکلای دیده بان حقوق امیر با شماره های 02188928452 و 0۹۱۲۴۷۲۶۶۴۱ تماس حاصل فرمایید و در صورت نیاز به مشاوره حضوری پس از هماهنگی به آدرس تهران، خیابان فلسطین شمالی، نبش کوچه شهید نجف غزایی عتیق، پلاک 475، طبقه پنجم، واحد 57 مراجعه فرمایید. همکاران ما همواره آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشند.

 

3.1/5 - (7 امتیاز)
این نوشته منتشر شده در اخبار حقوقی می باشد. جهت اضافه کردن به علاقمندی های مرورگر خود بر روی لینک صفحه کلیک نمایید.

دیدگاه در رابطه با “نسب و سبب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button