ثبت چک در سامانه صیاد

نمونه شکواییه سرقت رایانه ای

تمامی چک های جدید بانکی الزاما باید در سامانه صیاد ثبت شوند. در سال های گذشته پرونده های قضایی زیادی به دلیل برگشت چک در مراجع قضایی تشکیل شده است که مهم ترین علت این موضوع عدم وجود نظارت کامل و کافی بانک ها بر صدور دسته چک بوده است .

که موجب شد اشخاص زیادی بدون داشتن اطلاعات از قوانین صدور چک اقدام به اخذ دسته چک و صدور آن در معاملات خود کنند و همین عدم اطلاعات کافی از عواقب صدور چک بلامحل باعث شد تعداد زیادی از چک های صادر شده برگشت بخورد.

بانک مرکزی در سال 1396 سامانه ای به نام سامانه صیاد به منظور حل مشکل چک های برگشتی راه اندازی کرد و از طریق آن چک هایی را صادر کرد که نام آنها چک صیادی می باشد. همچنین از ابتدای سال 1400 تمامی بانک ها موظف به صدور دسته چک های صیادی شدند.

صاحبان این دسته چک ها می بایست پس از نوشتن چک آن را در سامانه ثبت چک صیادی به ثبت رسانند و سپس به آن را به گیرنده بدهند. توجه کنید که اگر چک صیادی در سامانه مذکور ثبت نشده باشد امکان نقد کردن آن وجود ندارد. گروه وکلای دیده بان حقوق امیر در این مقاله به بررسی چک صیادی و نحوه ثبت آن در سامانه صیاد می پردازد.

جهت دریافت مشاوره از دیده بان حقوق امیر با شماره های زیر تماس حاصل فر مایید.

شماره تماس : 02188928542_02188928452

آدرس : تهران، خیابان فلسطین شمالی، نبش کوچه شهید نجف غزایی عتیق، پلاک 475، طبقه پنجم، واحد 57

 

چک صیاد چیست

همان طور که گفته شد بانک مرکزی در سال 1396 به منظور کنترل معاملاتی که با چک انجام می شود و کاهش پرونده های قضایی با موضوع چک برگشتی و به واسطه آن کاهش زندانیان به جرم صدور چک بلامحل سامانه صیاد را راه اندازی کرد. حالا شاید این سوال برایتان پیش آید که چک صیاد مخفف چیست؟ نام اصلی این سامانه، سامانه صدور یکپارچه دسته چک می باشد که کلمه صیاد نیز مخفف آن می باشد.

با این تاسیس این سامانه بانک ها ملزم به صدور دسته چک از طریق آن می باشند و ثبت چک و تمام عملیات های مربوطه مانند انتقال چک باید در این سامانه ثبت شود و اینگونه به دلیل نظارت کافی روی چک های صادر شده، پرونده های حقوقی مربوط به چک های برگشتی کاهش پیدا کرده است.

با استناد به ماده 6 از قانون جدید صدور چک باید بیان کرد که انواع چک صیادی هم با وجه چک الکترونیکی و هم با وجه چک کاغذی باید از طریق سامانه صیاد و زیر نظر بانک مرکزی صادر شود. بالای چک صیادی در قسمت سمت چپ عددی شانزده رقمی ثبت شده است که شناسه چک صیاد می باشد و همه عملیات های مربوط به چک مانند انتقال چک به شخص دیگری از طریق این شماره و در سامانه صیاد انجام می شود.

ثبت چک در سامانه صیاد
ثبت چک در سامانه صیاد

سامانه ثبت چک صیادی

اکنون ثبت کردن چک در سامانه صیاد اجباری بوده و به مسئله ای بسیار مهم بدل شده است بانک ها تلاش کردند تا بستر مناسبی را ثبت چک صیاد فراهم کرده اند. هر فردی می تواند از همراه بانک و یا اینترنت بانک حساب های جاری خود اقدام به ثبت چک صیادی نماید.

البته بعضی از بانک ها امکان استفاده از سایت ثبت چک در سامانه صیاد را نیز برای کاربران خود فراهم نموده اند که روشی راحت و مناسب همه افراد می باشد. یعنی شما دارنده چک از هر بانکی که باشید به جز همراه بانک که مربوط به همان بانک می باشد می توانید از سایت آن بانک نیز برای ثبت چک صیادی خود استفاده نمایید. 

امروزه نرم افزارهای پرداختی زیادی وجود دارد که امکان ثبت چک صیاد در آن ها نیز فراهم می باشد همانند اپلیکیشن آپ و یا اپلیکیشن 724 که ثبت چک های صیادی در آن امکان پذیر بوده و اتفاقا مراحل ثبت در آن امری آسان و راحت می باشد.

البته باید به این نکته توجه کنید که مراحل ثبت چک در سامانه ثبت چک صیادی تمامی بانک ها شباهت زیادی به هم دارد و تقریبا یکسان می باشد یعنی ثبت چک در اپلیکیشن های ذکر شده مانند آپ و یا همراه بانک های مختلف و حتی سایت های موجود کاملا شبیه به هم بوده و هر کدام از پیچیدگی خاص خود برخوردار نمی باشند.

در واقع روش های مختلفی که برای ثبت چک در اختیار کاربران قرار دارد به منظور دسترسی راحت کاربران می باشد تا آن ها با بررسی راه های مختلف راحت ترین را برای خود انتخاب کنند.

 

نحوه ثبت چک در سامانه صیاد

تا اینجا درباره چک صیادی و سامانه ثبت چک صیادی صحبت کردیم و به اهمیت زیاد ثبت چک پی بردیم چرا که گفتیم در صورتی که چکی در سامانه ثبت نشده باشد امکان نقد کردم آن میسر نخواهد بود. ممکن است شما هم از کاربرانی باشید که تصور می کنید ثبت چک در سامانه عملی دشوار می باشد که باید به شما بگوییم اصلا دشوار نیست بلکه بسیار راحت می باشد و فقط کافی است یک بار مراحل ثبت چک در سامانه صیاد را انجام دهید در این صورت کاملا مراحل را فرا گرفته و در دفعات بعدی تکرار این کار برایتان بسیار ساده و راحت خواهد بود.

گروه وکلای دیده بان حقوق امیر در ادامه به چگونگی ثبت چک در سامانه صیاد می پردازد و مرحله به مرحله آن را برای شما شرح خواهد داد.

ثبت چک در سامانه صیاد
ثبت چک در سامانه صیاد

مراحل ثبت چک در سامانه صیاد

  1. در ابتدا به سامانه ثبت چک صیاد بانک مورد نظر خودتان بروید.
  2. سپس به قسمت مدیریت چک بروید.
  3. در این مرحله به قسمت خدمات چک رفته و مشاهده می کنید که بخش هایی با نام ثبت، انتقال، تایید و استعلام برایتان نمایش داده می شود که برای ثبت چک صیاد در سامانه باید گزینه ثبت را از بین آن ها انتخاب نمایید.
  4. در قسمت بالای برگه چک صیادی شناسه ای 16 رقمی وجود دارد که باید در این قسمت وارد کرده و سپس با فشردن گزینه تایید و ادامه به مرحله بعد بروید.
  5. در این مرحله مبلغ چک را به ریال وارد کرده و سپس تاریخ سر رسید آن را وارد کنید و دوباره با فشردن گزینه تایید و ادامه به مرحله بعد بروید.
  6. این مرحله برای ورود اطلاعات گیرنده چک می باشد. با فشردن گزینه افزودن دریافت کننده می توانید تمامی اطلاعات مربوط به او را اعم از نام و نام خانوادگی و همچنین کد ملی وارد نمایید و سپس گزینه افزودن را انتخاب نموده و با فشردن تایید و ادامه به مرحله بعد بروید.
  7. در این قسمت شرح چک را مشاهده می کنید که باید توضیحات لازم را در آن نوشته و سپس گزینه ادامه را فشار دهید.
  8. این مرحله تمامی اطلاعاتی را که وارد کردید برای بازبینی و تایید به شما نمایش داده می شود، پس از بررسی آن در صورت صحت تمامی اطلاعات وارد شده باید گزینه تایید و صدور چک را بزنید و در صورتی که مغایرتی در اطلاعات وجود داشت به بازگشت به مراحل قبلی را بزنید و آن را اصلاح نمایید و سپس به همین مرحله آمده و آن را تایید نمایید.
  9. تا این مرحله ثبت چک با موفقیت توسط صادر کننده آن انجام شده است و در انتها باید گیرنده چک تا مرحله سوم که توضیح داده شده پیش برود و از گزینه تایید برای دریافت چک استفاده نماید. دقت کنید که در صورت تایید نکردن گیرنده چک قابل نقد کردن نمی باشد.

 

گروه وکلای دیده بان حقوق امیر در مقاله به چک صیادی، سامانه ثبت آن و همچنین مراحل ثبت چک در سامانه صیاد پرداخت و آن را به صورت جامع برای شما شرح داد. شما می توانید برای پرسیدن سوالات خود در رابطه با چک صیادی با شماره های  02188928452 و 09124726641 تماس گرفته و در صورت نیاز به مشاوره حضوری پس از هماهنگی به آدرس تهران، خیابان فلسطین شمالی، نبش کوچه شهید نجف غزایی عتیق، پلاک 475، طبقه پنجم، واحد 57 مراجعه فرمایید.

 

2.6/5 - (5 امتیاز)
این نوشته منتشر شده در اخبار حقوقی می باشد. جهت اضافه کردن به علاقمندی های مرورگر خود بر روی لینک صفحه کلیک نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button