محاسبه مهریه

محاسبه مهریه

زمانی که عقد ازدواج بین زوجین واقع می گردد حقوق مالی خاصی به زن تعلق می گیرد که یکی از مهم ترین آن ها مهریه می باشد. پس از جاری شدن عقد نکاح زن مالک مهریه می باشد و مرد موظف است هر زمانی که زن مهریه خود را طلب می کند آن را پرداخت نماید. هر چیزی که قابل تملک باشد و مالیت نیز داشته باشد مطابق با قانون مدنی می تواند به عنوان مهریه در نظر گرفته شود. وجه رایج یا همان پول یکی از مواردی می باشد که بسیاری از افراد برای مهریه انتخاب می نمایند. 

اما اغلب خانم ها مهریه خود را پس از گذشت سال ها و یا در هنگام اتمام زندگی مشترک طلب می کنند و این سوال برایشان پیش می آید که آیا مهریه ایشان به نرخ روز محاسبه می شود یا خیر؟

گروه وکلای دیده بان حقوق امیر در ادامه این مقاله به بررسی محاسبه مهریه به نرخ روز می پردازد.

 

مهریه به نرخ روز

همانطور که گفته شد زمانی که عقد نکاح میان زن و مرد واقع می شود زن مالک حقوق مالی خاصی می شود که یکی از مهم ترین آن ها مهریه می باشد. مهریه مالی است که با توافق زوجین تعیین می شود و در هنگام عقد مرد پرداخت آن را قبول می کند به همین ترتیب زن مالک مهریه می شود و می تواند هر زمانی که بخواهد آن را مطالبه نماید اما اغلب خانم ها در هنگام عقد مهریه خود را دریافت نمی کنند و ممکن از پس از گذشت سال ها یا به هنگام طلاق قصد مطالبه آن را داشته باشند. 

پیش تر گفتیم که مهریه بسیاری از خانم ها وجه رایج یا همان پول می باشد و در این باره این سوال مطرح می شود که آیا در مورد وجه رایج مهریه به نرخ روز محاسبه می شود یا خیر؟ در ادامه به بررسی آن می پردازیم.

تبصره ماده 1082 قانون مدنی در این باره اشعار دارد:

((چنانچه مهریه وجه رایج باشد متناسب با تغییر شاخص قیمت سالانه زمان تادیه نسبت به سال اجرای عقد که توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تعیین می‌گردد محاسبه و پرداخت خواهد شد مگر این که زوجین در حین اجرای عقد به نحو دیگری تراضی کرده باشند.))

بنابراین مطابق با قانون در صورتی که مهریه وجه رایج یا همان پول باشد در زمان مطالبه با نرخ تورمی که بانک مرکزی جمهوری اسلامی اعلام می نماید محاسبه می گردد. البته باید دقت داشته باشید که این موضوع فقط برای مهریه وجه رایج می باشد چرا که اموال دیگری که معمولا برای مهریه استفاده می شود مانند سکه با گذشت زمان و با نرخ تورم ارزش خود را حفظ می کنند.

محاسبه مهریه

محاسبه مهریه به نرخ روز

تا اینجا دریافتیم که اگر مهریه وجه رایج باشد مطابق با تبصره ماده 1082 قانون مدنی باید به نرخ روز محاسبه و پرداخت شود. حال باید نحوه محاسبه مهریه به نرخ روز را بررسی نماییم.

برای تبدیل ارزش مهریه به نرخ روز می بایست از فرمولی استفاده نماییم که در ماده 2 آئین نامه اجرایی قانون الحاق یک تبصره به ماده 1082 قانون مدنی آمده و به شرح زیر می باشد:

((ارزش مهریه به نرخ روز برابر است با مبلغ مهریه * عدد شاخص سال قبل ÷ عدد شاخص در سالی که عقد واقع شده است))

محاسبه مهریه به نرخ روز با استفاده از فرمول فوق ممکن است دچار خطا و ایراداتی باشد به همین سبب مرکز مشاوره قوه قضاییه سامانه ای را راه اندازی نموده است که اشخاص می توانند برای محاسبه مهریه به نرخ روز به صورت آنلاین از آن استفاده نمایند برای این کار می بایست به سایت مرکز ارتباط مردمی قوه قضاییه مراجعه نموده و در آن جا گزینه محاسبه مهریه را انتخاب نمایید پس از وارد کردن اطلاعات خواسته شده مهریه به نرخ روز محاسبه شده و به شما نمایش داده می شود.

 

کلام آخر

گروه وکلای دیده بان حقوق امیر در این مقاله محاسبه مهریه به نرخ روز را بررسی نمود و فرمول محاسبع آن را تشریح نمود. شما می توانید برای پرسیدن سوالات خود درباره مهریه و دریافت مشاوره تلفنی با شماره های 02188928452 و 09124726641 تماس بگیرید و یا در صورت نیاز به مشاوره حضوری با وکیل خانواده و طلاق ما و تنظیم دادخواست مطالبه مهریه توسط ایشان پس از هماهنگی به آدرس تهران، خیابان فلسطین شمالی، نبش کوچه شهید نجف غزایی عتیق، پلاک 475، طبقه پنجم، واحد 57 مراجعه نمایید.

4.7/5 - (4 امتیاز)
این نوشته منتشر شده در خانواده,طلاق می باشد. جهت اضافه کردن به علاقمندی های مرورگر خود بر روی لینک صفحه کلیک نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button