طلاق غیابی

طلاق غیابی

احتمالا شما هم تا کنون اصطلاح طلاق غیابی را شنیده اید. در واقع طلاق غیابی اصطلاحی نمی باشد که در قانون به کار رفته باشد و این نام به علت عدم حضور زن یا مرد در دادگاه رسیدگی به پرونده طلاق به کار برده می شود. 

هر کدام از زن و یا مرد می تواند اقدام به طلاق غیابی نماید و این موضوع باعث می شود تا طلاق غیابی به دو نوع طلاق غیابی از طرف زن و طلاق غیابی از طرف مرد تقسیم شود. 

گروه وکلای دیده بان حقوق امیر در ادامه این مقاله به بررسی طلاق غیابی و انواع طلاق  آن می پردازد.

 

طلاق غیابی چیست

پیش از بررسی طلاق غیابی می خواهیم به بررسی حکم غیابی بپردازیم تا مفهوم آن بهتر رسانده شود. 

حکم غیابی مطابق با قانون آیین دادرسی مدنی حکمی است که خوانده دعوی و یا وکیل و یا نماینده قانونی او در هیچ کدام از جلسات رسیدگی دادگاه شرکت نکرده و حضور نداشته است و همچنین به صورت کتبی و ارسال لایحه نیز از حقوق خود دفاع نکرده است و یا در صورتی که احضاریه دادگاه به او ابلاغ فیزیکی و واقعی نشده است. 

حال اگر در پرونده طلاق زن و یا مرد و یا وکیل هر کدام از آن ها در جلسه رسیدگی دادگاه حضور نداشته باشد و به صورت کتبی و با ارسال لایحه نیز از حقوق خود دفاعی نکرده باشد و یا احضاریه دادگاه به صورت فیزیکی و واقعی به او ابلاغ نشده باشد و برای این پرونده حکم صادر شود این حکم غیابی بوده و می توان با مراجعه و وارد کردن کد ملی در سامانه استعلام طلاق غیابی استعلام آن را دریافت کرد. 

پس بنابراین به طلاقی غیابی می گویند که یکی از زن و یا مرد در جلسه رسیدگی دادگاه حضور نداشته باشد و احضاریه به او ابلاغ فیزیکی و واقعی نشده باشد. حال در ادامه به بررسی طلاق غیابی از طرف زن و طلاق غیابی از طرف مرد می پردازیم.

 

طلاق غیابی از طرف زن

بهتر است اول نگاهی به قانون مدنی در ارتباط با حق طلاق مرد و زن بی اندازیم.

قانون گذار در ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی اشعار داشته است:

((مرد می‌تواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بنماید.))

و همچنین در تبصره این ماده ذکر شده است:

((زن نیز می‌تواند با وجود شرایط مقرر در مواد (۱۱۱۹)، (۱۱۲۹) و (۱۱۳۰) این قانون، از دادگاه تقاضای طلاق نماید.))

مطابق به قانون فوق الذکر مر می تواند هر زمانی که می خواهد همسر خود را طلاق داده و اختیار طلاق با مرد می باشد و مطابق با تبصره مذکور زن تنها در صورتی می تواند از همسر خود طلاق بگیرد که دلایل موجه و قابل قبول برای دادگاه ارائه نموده و آن را اثبات نماید. نمونه این دلایل موجه که در مواد ذکر شده در تبصره آمده است عدم پرداخت نفقه توسط مرد، عسر و حرج شدید زن به علت اعتیاد مرد و غیره، غیبت مرد به مدت چهار سال می باشد.

حال اگر زن یکی از این دلایل قابل قبول و موجه را داشته باشد و با استناد به آن دادخواست طلاق بدهد و در جلسه رسیدگی آن را اثبات نماید و مرد در جلسه رسیدگی دادگاه حاضر نشود و به صورت کتبی و با ارسال لایحه از خود دفاع نکند ممکن است دادگاه برای زن حکم طلاق غیابی را صادر نماید.

طلاق غیابی

طلاق غیابی از طرف مرد

همانطور که گفته شد مطابق با قانون مدنی مرد می تواند هر زمانی که بخواهد با پرداخت حق و حقوق زن او را طلاق دهد. پس برای آن که مرد، زن را طلاق دهد نیازی به رضایت زن نمی باشد و مرد می تواند بدون مشکل خاصی دادخواست طلاق خود را به دادگاه خانواده تقدیم نماید. 

در صورتی که زن یا وکیل او در جلسه رسیدگی دادگاه حاضر نشود و به صورت کتبی و با ارسال لایحه از خود دفاع ننماید ممکن است قاضی بدون حضور زن و یا موکل او به پرونده طلاق رسیدگی نموده و برای آن حکم صادر کند. همانطور که گفته شد به این حکم غیابی می گویند. 

در چنین شرایطی که زن و یا وکیل او در جلسه رسیدگی حاضر نشده باشد و از خود به صورت کتبی و ارسال لایحه دفاع نکرده باشد و قاضی به پرونده رسیدگی و اقدام به صدور حکم طلاق نموده باشد به این طلاق غیابی می گویند.

توجه داشته باشید که مرد تنها در صورتی می تواند به صورت غیابی زن را طلاق دهد که تمامی حقوق مالی او را که شامل مهریه، اجرت المثل سال های زوجیت و غیره می باشد به او پرداخت نماید.

 

کلام آخر

گروه وکلای دیده بان حقوق امیر در این مقاله به بررسی طلاق غیابی و انواع آن اعم از طلاق غیابی از طرف زن و طلاق غیابی از طرف مرد پرداخت. شما می توانید برای پرسیدن سوالات خود درباره طلاق و دریافت مشاوره تلفنی  با شماره های 02188928452 و09124726641 تماس بگیرید و یا در صورت نیاز به مشاوره حضوری با وکیل خانواده ما پس از هماهنگی به آدرس تهران، خیابان فلسطین شمالی، نبش کوچه شهید نجف غزایی عتیق، پلاک 475، طبقه پنجم، واحد 57 مراجعه فرمایید.

5/5 - (1 امتیاز)
این نوشته منتشر شده در خانواده,طلاق می باشد. جهت اضافه کردن به علاقمندی های مرورگر خود بر روی لینک صفحه کلیک نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button