ورود به عنف

حکم تصرف عدوانی

همه ما می دانیم که برای ورود به منزل و حریم شخصی فرد دیگری ملزم به داشتن اجازه و رضایت فرد می باشیم و اگر کسی با تهدید و به زور و بدون رضایت و اجازه شخصی وارد منزل او شود مرتکب جرم شده است. این جرم در قانون ورود به عنف نام دارد. دقت داشته باشید که این قانون برای همه افراد صدق می کند و حتی اگر فردی به دنبال کشف جرم باشد و یا به نیت دستگیری مجرم بدون داشتن اجازه وارد حریم شخصی کسی شود مرتکب جرم ورود به عنف شده است و این فرد مجرم شناخته می شود.

مگر در صورتی که فرد دارای حکم قضایی و مجوز قانونی ورود به منزل شخص دیگر را داشته باشد. گروه وکلای دیده بان حقوق امیر در این مقاله قصد دارد جرم ورود به عنف و مجازات آن و همچنین نحوه طرح شکایت و رسیدگی به آن را نیز یه طور کامل برای شما بررسی کند. اگر پس از مطالعه این مقاله نیاز به راهنمایی بیشتر داشتید می توانید برای طرح سوالات خود در رابطه با جرم ورود به عنف و دریافت مشاوره از بهترین وکیل کیفری تهران با گروه وکلای دیده بان حقوق امیر تماس بگیرید.

جهت دریافت مشاوره از دیده بان حقوق امیر با شماره های زیر تماس حاصل فر مایید.

شماره تماس : 02188928542_02188928452

آدرس : تهران، خیابان فلسطین شمالی، نبش کوچه شهید نجف غزایی عتیق، پلاک 475، طبقه پنجم، واحد 57

جرم ورود به عنف

همانطور که گفته شد هیچ کس بدون اجازه نمی تواند وارد حریم شخصی افراد دیگر شود مستند به اصل 22 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران که می گوید: 

((حیثیت، جان، مال، حقوق، مسکن و شغل اشخاص از تعرض مصون است مگر در مواردی که قانون تجویز کند)) 

جرم ورود به عنف به معنی ورود غیر مجاز و بدون اجازه به منزل یا به طور کل ملک فرد دیگری می باشد. البته این جرم در صورتی به وقوع می پیوندد که شرایط تحقق جرم وجود داشته باشد. 

با استناد به ماده 694 قانون مجازات اسلامی:

((هر کس در منزل یا مسکن دیگری به عنف یا تهدید وارد شود به مجازات از سه ماه تا یک سال و شش ماه حبس محکوم خواهد شد و در صورتی‌ که مرتکبین دو نفر یا بیشتر بوده و لااقل یکی از آنها حامل سلاح باشد به حبس از شش ماه تا سه سال محکوم می‌شوند.)) 

با تفسیر این ماده در می یابیم که هر کس بدون اجازه و رضایت و همچنین به زور وارد مسکن شخص دیگری بشود مرتکب جرم ورود به عنف شده است و فرد مجرم شناخته شده و مستوجب مجازات تعیین شده می باشد. همانطور که در ابتدا گفته شد حتی پلیس هم بدون داشتن حکم قضایی حق ورود به منزل کسی را ندارد و اگر ورود کند او نیز مرتکب جرم شده است.

در مواردی که قاضی موظف به پیدا کردن متهم پرونده ای برای حضور او در دادگاه و صدور حکم می باشد، یکی از اقدامات لازم الاجرا برای یافتن متهم تفتیش منزل او می باشد که قاضی حکم قضایی را صادر کرده و ضابطین می توانند با در دست داشتن حکم و بدون اجازه به منزل شخص ورود کنند.

ورود به عنف
ورود به عنف

مجازات ورود به عنف

ورود به عنف در قانون جرم انگاری شده است و برای آن مجازات تعیین شده است پس با استناد به ماده 2 قانون مجازات اسلامی که می گوید : ((هر رفتاری اعم از فعل یا ترک فعل که در قانون برای آن مجازات تعیین شده است جرم محسوب می‌شود.)) فردی که مرتکب ورود به عنف شده باشد جرم انجام داده و مستوجب مجازات می باشد.

حال این سوال مطرح می شود که مجازات ورود به عنف چیست؟ برای پاسخ به آن به ماده 694 قانون مجازات اسلامی که متن آن را در بالا بررسی کردیم استناد می کنیم و در می یابیم که اگر فردی تنها و با تهدید وارد منزل کسی شود مرتکب جرم ورود به عنف شده است که مجازات آن از شش ماه تا سه سال حبس تعیین شده است. دقت داشته باشید که فرد مرتکب این جرم هیچ جزای نقدی نخواهد داشت و تنها مجازات برای او در قانون تحمل شش ماه تا سه سال حبس می باشد.

حال اگر بیش از یک نفر مرتکب جرم ورود به عنف شده باشند و حداقل یک نفر از آن ها سلاح داشته باشد مجازات آن ها تحمل یک سال تا شش سال حبس خواهد بود. پس افزایش مجازات در این جرم بستگی به داشتن یا نداشتن سلاح نیز دارد.

ورود به عنف
ورود به عنف

نحوه شکایت از جرم ورود به عنف

باید بدانید که جرم ورود به عنف از جرایم کیفری می باشد و باید برای آن شکایت کیفری تنظیم نمود. امروزه دیگر مانند گذشته نیازی به مراجعه به دادسرا و طرح دعوا در آن مکان نمی باشد و افراد برای تنظیم شکایت خود می توانند به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه فرمایند و همچنین می توانند برای طرح شکایت به یک وکیل کیفری مجرب مراجعه و از او بهره گیرند.

برای شکایت باید شکواییه ای را با موضوع جرم ورود به عنف تنظیم کرده و در آن به توضیح ورود متهم مربوطه بدون اجازه و رضایت به منزل خود بپردازید و بعد به آن را نزد دفاتر خدمات الکترونیک قضایی برده و درخواست ثبت آن را داشته باشید.

سپس دفاتر خدمات الکترونیک قضایی شکواییه شما را به دادسرای صالح که همان دادسرای محل وقوع جرم می باشد، برای بررسی های لازم به صورت آنلاین ارسال می کنند و با اقدامات لازم دادسرا به ادامه روند دادرسی می پردازد.

 

نحوه رسیدگی به جرم ورود به عنف 

حال که دادسرا تحقیقات لازم را انجام داده و شکواییه مطرح شده را بررسی کرده است باید قرار صادر کند که این قرار در حالت امکان پذیر می باشد:

حالت اول در صورتی که ارتکاب جرم متهم محرز نشده باشد و مجرم بودن متهم به دادسرا ثابت نشده باشد، دادسرا اقدام به صدور قرار منع تعقیب خواهد کرد و در این مرحله تعقییب کیفری متوقف خواهد شد.

حالت دوم در صورتی که ارتکاب جرم متهم محرز شده باشد و مجرم بودن متهم به دادسرا ثابت شده باشد، دادسرا اقدام به صدور قرار جلب به دادرسی خواهد کرد و قرار را همراه با پرونده مربوطه به دادگاه ذی صلاح ارجاع خواهد داد. 

(دادگاه ذی صلاح مربوطه این جرم دادگاه کیفری 2 می باشد)

سپس دادگاه اقدام به احضار متهم و شاکی و تعیین وقت رسیدگی خواهد کرد و پس از بررسی پرونده و شنیدن اظهارات آن ها حکم مقتضی را صادر می نماید که این حکم نیز دارای 2 حالت می باشد:

  1. حالت اول در صورتی که ارتکاب جرم متهم محرز نشده باشد و مجرم بودن متهم به دادگاه ثابت نشده باشد، دادگاه اقدام به صدور حکم برائت خواهد کرد.
  2. حالت دوم در صورتی که ارتکاب جرم متهم محرز شده باشد و مجرم بودن متهم به دادگاه ثابت شده باشد، دادگاه با استناد به ماده 694 قانون مجازات اسلامی متهم را به تحمل شش ماه تا سه سال حبس محکوم خواهد کرد که البته طبق گفته های قبلی اگر متهمین بیش از یک نفر باشد و یکی از آن ها حامل صلاح بوده باشد تحمل حبس به یک سال تا شش سال افزایش می یابد.

اگر هر کدام از طرفین به حکم صادر شده معترض باشد می تواند تا 20 روز پس ابلاغ حکم درخواست تجدیدنظر خواهی خود را تقدیم مراجع قضایی نماید.

 

همانطور که گفته شد جرم ورود به عنف از جرایم کیفری می باشد و رسیدگی به آن مربوط به دادگاه کیفری 2 می باشد که همیشه توصیه می شود برای ثبت و پیگیری شکایت خود از یک وکیل کیفری متخصص در این زمینه بهره بگیرید. شما می توانید برای مشاوره حضوری و تنظیم شکواییه جرم ورود به عنف توسط بهترین وکیل کیفری تهران با گروه وکلای دیده بان حقوق امیر تماس گرفته و پس از هماهنگی به آدرس تهران، خیابان فلسطین شمالی، نبش کوچه شهید نجف غزایی عتیق، پلاک 475، طبقه پنجم، واحد 57 مراجعه فرمایید.

 

4.6/5 - (30 امتیاز)
این نوشته منتشر شده در مطالب حقوقی می باشد. جهت اضافه کردن به علاقمندی های مرورگر خود بر روی لینک صفحه کلیک نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button