وکیل ملکی همان وکیل دادگستری می باشد با این تفاوت که وی تخصص و تبحر ویژه ای در دعاوی ملکی دارد. اغلب افراد وقتی به مشکلات ملکی برخورد می کنند به دنبال وکیل ملکی خوب و با تجربه و رزومه قوی در دعاوی ملکی برای پیگیری و دفاع از حق خود می باشند. حال این سوال پیش می آید که هزینه وکیل دعاوی ملکی چقدر است؟ در پاسخ باید بگوییم که تعرفه هزینه وکالت توسط قوه قضاییه تعیین می شود اما معمولا طرفین قرارداد وکالت در مورد مبلغ آن با هم توافق می نمایند که قانون محدودیتی برای آن تعیین نکرده است.
وکیل ملکی گروه وکلای دیده بان حقوق امیر از جمله وکلای مجرب و متخصص در دعاوی ملکی در تهران می باشد که قصد دارد در این مقاله به بررسی انواع دعاوی ملکی و هزینه وکیل دعاوی ملکی بپردازد.
اگر شما هم برای امور ملکی و یا دعاوی ملکی خود نیاز به مشاوره با بهترین وکیل ملکی در تهران از گروه وکلای دیده بان حقوق امیر دارید با شماره 09124726641 تماس گرفته و پس از هماهنگی به آدرس تهران، خیابان فلسطین شمالی، نبش کوچه شهید نجف غزایی عتیق، پلاک 475، طبقه پنجم، واحد57 مراجعه فرمایید
انواع دعاوی ملکی
پیش از بررسی هزینه ابتدا باید بدانید دعاوی ملکی چیست؟ دعاوی ملکی به دو دسته حقوقی و کیفری تقسیم می شوند. از جمله دعاوی حقوقی می توان به دعاوی 3 گانه شامل تصرف عدوانی، ممانعت از حق و مزاحمت، الزام به تنظیم سند رسمی، حکم تخلیه مستاجر و درخواست صدور دستور تخلیه فوری، الزام به ایفای تعهد مبنی بر تحویل مبیع، ادعای انکار، تردید و جعل نسبت به اسناد عادی مطروحه در دعوا و همچنین ادعای جعل نسبت به اسناد رسمی، خلع ید و دعاوی فسخ و …. اشاره کرد.
همچنین دعاوی کیفری ملکی نیز شامل وجه کیفری دعوای تصرف عدوانی، فروش مال غیر، کلاهبرداری، معامله معارض و غیره می باشد. امرزه در تهران به علت ازدیاد جمعیت شاهد بسیاری از دعاوی ملکی می باشیم که طرح دعوا و پیگیری اینچنین پرونده ها فقط باید توسط یک وکیل ملکی معتبر و با تجربه انجام شود.
هزینه وکیل دعاوی ملکی چقدر است
همانطور که گفته شد وکیل ملکی تخصص و تبحر ویژه ای در دعاوی ملکی دارد و عموما پرونده های دیگری مانند خانواده، کیفری غیر ملکی و غیره را قبول نمیکند. البته هر چند که توانایی قبول و به نتیجه رساندن آن را دارد اما ترجیح او تمرکز روی تخصص انتخابی خود یعنی دعاوی ملکی می باشد.
او سابقه و تجربه های موفق زیادی در دعاوی ملکی دارد و به تمامی قوانین و روند دادگاه ها و همه مراحل دعاوی ملکی از نظر حقوقی و از نظر عملی کاملا مسلط و مجرب می باشد. هزینه وکیل در انواع دعاوی متفاوت بوده و بستگی به وسعت کار دارد. هر چند که قوه قضاییه برای دستمزد وکیل تعرفه ای را مشخص می نماید اما وکیل و موکل می توانند بر سر دستمزد توافق کنند حتی اگر مبلغ توافق بیشتر از تعرفه تعیین شده باشد.
برای تعیین و توافق هزینه وکیل باید چند مورد اساسی مورد بررسی قرار گیرد مانند زمان و وقتی که برای پیشبرد پرونده لازم است. از جمله موارد مهم در تعیین دستمزد وکیل خوش نامی او می باشد. وکلایی که تجربه های موفق زیادی در دعاوی ملکی داشته اند معمولا دستمزد بیشتری دریافت خوهند کرد. در ادامه به بررسی حق الوکاله برخی از دعاوی ملکی می پردازیم.
حق الوکاله وکیل در دعاوی خلع ید
هرگاه یک مال غیر منقول مانند مغازه، آپارتمان، ویلا و املاک اینچنینی متعلق به شخصی باشد و شخص دیگری به شکل غیر قانونی این اموال را در تصرف خویش قرار دهد چاره مالک ملک این است که رفع تصرف متصرف را از دادگاه درخواست نماید. در این هنگام مالک می تواند با تقدیم دادخواست با موضوع خلع ید نزد مراجع قضایی درخواست خارج کردن متصرف را از ملک خود از دادگاه مربوطه تقاضا نماید. در این دعاوی معمولا وکلا بر اساس اسناد و مدارک موکل و همچنین پیچیدگی پرونده حق الوکاله خود را تعیین می نمایند.
حق الوکاله وکیل در دعاوی الزام به تنظیم سند رسمی
در صورتی که ملکی بین خریدار و فروشنده معامله شود و فروشنده در تاریخ مورد توافق طرفین، برای انتقال رسمی ملک در دفترخانه اسناد رسمی حاضر نشود، تشریفات رسمی نقل و انتقال انجام نمی شود. در این حالت خریدار برای صدور سند رسمی ملک مورد معامله به مشکل می خورد که در این صورت خریدار باید دعوای الزام به تنظیم سند رسمی را در مراجع قضایی مطرح نموده و درخواست الزام فروشنده به تنظیم سند رسمی ملک را به دادگاه ابراز نماید.
دادگاه در این حالت با بررسی دلایل مطرح شده توسط خواهان یا همان خریدار، فروشنده را ملزم به اقدامات لازمه جهت تنظیم سند رسمی می نماید که چنانچه فروشنده در دعوای فوق حاضر نشود یا حکم دادگاه را اجرا ننماید، دادگاه با صدور دستور به اداره ثبت اسناد و املاک، اداره مربوطه را به صدور سند رسمی رهنمون می کند. این نوع دعاوی نیز دارای انواعی می باشد که هر کدام پیچیدگی های خاص خود را دارد بنابراین وکیل حق الوکاله خود را پس از بررسی کامل پرونده و اسناد و مدارک موجود تعیین می کند که برای هر نوع متفاوت خواهد بود.
هزینه وکیل دعاوی ملکی چگونه پرداخت می شود
این سوال پر تکراری می باشد که آیا تمام دستمزد وکیل ملکی را باید در همان ابتدا پرداخت نمود؟ در جواب به آن باید بگوییم که خیر اغلب وکلا دستمزد یا همان حق الوکاله خود را طی چندین مرحله دریافت می نمایند. به غیر از آن هزینه حق مشاوره نیز باید جداگانه پرداخت شود و در صورتی که نیاز به سفر وکیل باشد تمامی هزینه های سفر از جمله ایاب و ذهاب و اقامت به عهده موکل خواهد بود. حال هزینه دعاوی ملکی را نسبت به تعرفه سال جدید محاسبه می کنیم.
-در صورتی که ارزش ملک تا ۵۰ میلیون تومان باشد، دستمزد وکیل 8 درصد از بهای خواسته شده می باشد.
– در صورتی که ارزش ملک بین 50 تا 200 میلیون تومان باشد، دستمزد وکیل 7 درصد از ارزش کل ملک می باشد.
– در صورتی که ارزش ملک بین 200 میلیون تا 5 میلیارد تومان باشد، دستمزد وکیل 5 درصد بهای خواسته شده می باشد.
– 1 تا ۳ میلیارد تومان مازاد ارزش ملک، دستمزد وکیل ۴ درصد خواهد بود.
– ملکی که ارزش آن ۳ میلیارد و بالاتر باشد، دستمزد وکیل ۳ درصد بهای خواسته خواهد بود.
کلام آخر
باید بدانید که دعاوی ملکی از جمله دعاوی می باشد که برای طرح و پیگیری آن نیازمند اطلاعات حقوقی ملکی کافی و همچنین تجربه بسیار در پرونده های ملکی مشابه برای به نتیجه رسیدن آن می باشید. بنابراین در این نوع از دعاوی باید از مشاوره و حضور یک وکیل متخصص در امور ملکی که دارای اطلاعات کافی و تجربه قابل قبول در دعاوی ملکی می باشد استفاده کنید.
پس اگر شما هم برای امور ملکی و یا دعاوی ملکی خود نیاز به مشاوره با بهترین وکیل ملکی در تهران از گروه وکلای دیده بان حقوق امیر دارید با شماره 09124726641 تماس گرفته و پس از هماهنگی به آدرس تهران، خیابان فلسطین شمالی، نبش کوچه شهید نجف غزایی عتیق، پلاک 475، طبقه پنجم، واحد57 مراجعه فرمایید.