تفاوت پیش فروش و مشارکت در ساخت

حضانت کودک در صورت فوت والدین

امروزه انجام هرگونه معامله ملکی نیازمند آگاهی زیادی می باشد چرا که بسیار شاهد دعاوی ملکی در دادگاه ها می باشیم. همه افراد جامعه برای معاملات ملکی خود نظیر خرید و فروش ملک، پیش فروش ملک، مشارکت در ساخت و به طور کلی تمامی معاملاتی که به ملک ارتباط داشته باشد نگرانی های زیادی را دارند که یکی از دلایل روشن آن نوسان شدید در بازار ملک می باشد. به همین منظور پیش از انجام هر معامله ای باید اطلاعات کافی در مورد آن معامله داشته باشند و سپس اقدام به عقد قرارداد نمایند.

دو معامله ملکی بسیار رایج بین افراد پیش فروش ملک و مشارکت در ساخت ملک می باشد که اتفاقا هر دو پیچیدگی های خاص خود را نیز دارند. بنابراین گروه وکلای دیده بان حقوق امیر قصد دارد این دو معامله را به صورت جداگانه در این مقاله بررسی نماید و سپس تفاوت پیش فروش و مشارکت در ساخت را نیز شرح دهد.

جهت دریافت مشاوره از دیده بان حقوق امیر با شماره های زیر تماس حاصل فر مایید.

شماره تماس : 02188928542_02188928452

آدرس : تهران، خیابان فلسطین شمالی، نبش کوچه شهید نجف غزایی عتیق، پلاک 475، طبقه پنجم، واحد 57

قرارداد مشارکت در ساخت

مشارکت در ساخت نام قراردادی هست که بین مالک یک زمین و سازنده آن تنظیم می شود. افرادی که دارای زمین بدون ساختمان و یا دارای زمین با ساختمان بسیار قدیمی و بافتی فرسوده می باشند و توانایی مالی و همچنین تجربه کافی در زمینه ساخت ملک را ندارند با سازندگان به توافقاتی رسیده و بینشان قرارداد مشارکت در ساخت منعقد می شود. این قرارداد شامل تعهداتی که طرفین ملزم به انجام آنها نسبت به یکدیگرند می باشد.

 

نکات مهم قرارداد مشارکت در ساخت

شخصیت و اعتبار شخص معامله کننده: از مهم ترین مسائل قرارداد مشارکت در ساخت میزان اعتبار طرف مقابل می باشد. حتما باید قبل از عقد قرارداد بررسی شود که معامله کننده چه پیشینه ای دارد و آیا توان اجرای تعهدات لازم قرارداد را دارد یا خیر.

بررسی اسناد و مستندات: یکی دیگر از نکات مهمی که برای عقد قرارداد مشارکت در ساخت لازم می باشد حصول اطمینان از اسناد مالکیت می باشد. مالک زمین ملزم است که اصل مدارک معتبر مالکیت شخصی نسبت به ملک را به سازندگان ارائه دهد و چنانچه شخصی به وکالت از مالک اقدام به انعقاد قرارداد با سازندگان می کند، حتما باید در وکالتنامه او به اختیارات عقد قرارداد مشارکت در ساخت و قبول تعهدات و مسئولیت های آن واضح و مشخص اشاره شده باشد.

وجه التزام در قرارداد: تعهدات و مسئولیت های هر دو طرف در قراردادهای مشارکت در ساخت بسیار متعدد و زیاد می شود. از همین جهت لازم و مهم است که در قرارداد برای انجام تعهدات هر دو طرف مدت زمان مشخصی معین گردد و لازم است شرط شود که چنانچه پس از اتمام این مدت زمان مشخص، طرف قرارداد چه سازنده و چه مالک به تعهد خد عمل نکند ملزم است به طرف مقابل به صورت روزانه یا ماهیانه مبلغی را بابت تاخیر در انجام تعهد بپردازد. اما نباید فراموش کنیم که پرداخت این مبلغ مانع از انجام اصل تعهد نیست و متعهد همچنان ملزم به انجام تعهد اصلی می باشد. 

تعیین عنوان مشخص برای قرارداد: بهتر است جهت بهره برداری از این نوع قراردادها صراحتا از اسم (مشارکت در ساخت) استفاده کرده و طرفین را مالک و سازنده بنامیم تا بدین نحو از ایرادات احتمالی و برداشت نادرست از قرارداد جلوگیری کرده و نقش هریک از طرفین در قرارداد را مشخص سازیم.

مشخص نمودن طریقه تقسیم واحدها و سود و زیان حاصل از مشارکت: لازم است که مالک و سازنده پیش از آغاز پروژه ساخت نسبت به تعیین مالک واحدها و نحوه تقسیم آپارتمان های ساخته شده به صورت واضح و مشخص اقدام نمایند. برای انجام اینکار گروه وکلای دیده بان حقوق امیر همیشه پیشنهاد می دهد که نقشه ای توسط طرفین تهیه شود و در آن به صورت جر به جز مالکیت همه افراد حاضر در قرارداد مشارکت در ساخت مشخص شود. همچنین به صورت کامل مشخص گردد که نحوخ تقسیم سود و ضرر احتمالی بین شرکا به چه میزان می باشد.

بهره گیری از راهنمایی وکلای دادگستری و حقوقدانان: یکی از اشتباهاتی که طرفین قرارداد مشارکت در ساخت را دچار مشکل و دردسر می نماید، تنظیم این قرارداد توسط افرادی است که فاقد اطلاعات کافی حقوقی و قانونی می باشند. لذا اکیدا توصیه می شود جهت جلوگیری از وقوع مشکلات بزرگ در این نوع قراردادها از مشاوره با یک وکیل متخصص و یا مشاور حقوقی استفاده کنیم تا بدین نحو ضمن تنظیم یک قرارداد اصولی و منطبق بر قانون از وقوع ضررهای پر هزینه و جبران ناپذیر جلوگیری به عمل آوریم.

تفاوت پیش فروش و مشارکت در ساخت
تفاوت پیش فروش و مشارکت در ساخت

قرارداد پیش فروش ساختمان

پیش فروش ساختمان قراردادی برای فروش ساختمان هایی می باشد که احداث آن کامل نشده است. یعنی مالک ملک که فروشنده می باشد به موجب این قرارداد تعهد می دهد که پس از احداث و یا تکمیل ساختمان مورد نظر در ملک، مالکیت آن را به خریدار انتقال دهد. قبل تر اختلافات زیادی پس از انجام این معامله بین افراد به وجود می آمد که در همین راستا قانون گذار در سال 1389 قانون پیش فروش ساختمان را صویب نمود.

در ماده 1 از همین قانون قرارداد پیش فروش ساختمان صراحتا تعریف شده است: 

هر قراردادی با هر عنوان که به موجب آن، مالک رسمی زمین (پیش فروشنده) متعهد به احداث یا تکمیل واحد ساختمانی مشخص در آن زمین شود و واحد ساختمانی مذکور با هر نوع کاربری از ابتدا یا در حین احداث و تکمیل یا پس از اتمام عملیات ساختمانی به مالکیت طرف دیگر قرارداد (پیش خریدار) درآید از نظر مقررات این قانون « قرارداد پیش فروش ساختمان» محسوب می‌شود.

و البته در تبصره آن بیان شده است که هر فردی که مالک زمین است نمی تواند اقدام به پیش فروش ملک خود نماید و اشخاصی را که به موجب این قانون مجاز به پیش فروش ملک خود می باشند را نیز عنوان کرده است. این اشخاص چه کسانی می باشند؟

۱- سرمایه گذارانی که در ازاء سرمایه گذاری از طریق احداث بناء بر روی زمین متعلق به دیگری، واحدهای ساختمانی مشخصی از بناء احداثی بر روی آن زمین، ضمن عقد و به موجب سند رسمی به آنان اختصاص می یابد.
۲- مستاجرین اراضی اعم از ملکی، دولتی، موقوفه که به موجب سند رسمی حق احداث بنا بر روی عین مستاجره را دارند.

تفاوت پیش فروش و مشارکت در ساخت
تفاوت پیش فروش و مشارکت در ساخت

تفاوت پیش فروش و قرارداد مشارکت در ساخت

اکنون که با این دو قرارداد به صورت کامل آشنا شدیم، می خواهیم به بررسی تفاوت آن ها بپردازیم.

مهم ترین تفاوت دو قرارداد این می باشد که مطابق با قانون پیش فروش ساختمان مصوب سال 1389 تمامی قراردادهای پیش فروش ساختمان باید حتما در دفتر اسناد رسمی تنظیم و منعقد شود و سرپیچی از این موضوع جرم شناخته می شود و پیش فروشنده و پیش خریدار مستوجب مجازات می باشند. در حالی که برای انعقاد قرارداد مشارکت در ساخت هیچ محدودیتی در نظر گرفته نشده و افراد می توانند قرارداد خود را در بنگاه املاک تنظیم و منعقد نمایند. 

به طور کلی این دو قرارداد ماهیت های متفاوتی با هم دارند از جمله نحوه پرداخت ثمن معامله که در قراردادهای پیش فروش ساختمان معمولا به صورت اقساطی پرداخت می شود اما در قراردادهای مشارکت در ساخت معمولا طرفین معامله بر اساس سرمایه گذاری خود از ساختمان احداثی سهم خواهند برد.

 

گروه وکلای دیده بان حقوق امیر در این مقاله به قراردادهای پیش فروش آپارتمان و مشارکت در ساخت پرداخت و همچنین تفاوت های آن را بررسی نمود. باید بدانید که این دو قرارداد دارای پیچیدگی های زیادی می باشد که برای تنظیم و عقد آن باید از یک وکیل ملکی متخصص و مجرب بهره بگیرید تا ایشان با اطلاعات کافی حقوقی خود مانع از تضییع حقوق شما در این قراردادها شود.

شما می توانید برای مشاوره تلفنی با ما با شماره های 02188928452 و 0۹۱۲۴۷۲۶۶41 تماس بگیرید و همچنین برای مشاوره حضوری و تنظیم قرارداد توسط وکیل ملکی گروه ما پس از هماهنگی به آدرس تهران، خیابان فلسطین شمالی، نبش کوچه شهید نجف غزایی عتیق، پلاک 475، طبقه پنجم، واحد57 مراجعه فرمایید.

=

3/5 - (3 امتیاز)
این نوشته منتشر شده در مطالب حقوقی می باشد. جهت اضافه کردن به علاقمندی های مرورگر خود بر روی لینک صفحه کلیک نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button