سهم الارث زن دوم بدون فرزند

سهم الارث زن دوم بدون فرزند

همانطور که می دانید یکی از افرادی که از مرد متوفی ارث می برد همسر او می باشد. برای آن که زنی از شوهر خود ارث ببرد حتما باید در عقد دائم مرد باشد پس بدین ترتیب زنی که در عقد موقت با همسر خود می باشد جزء وراث نبوده و از شوهر خود ارث نخواهد برد. زوجه برای ارث بردن می بایست شرایط لازم را داشته باشد. قانون مدنی درباره این شرایط موارد زیادی را بیان کرده است. به طور کلی مقدار ارثی که زن از شوهر خود می برد، مطابق با شرایط مختلف متفاوت خواهد بود. منظور از شرایط مختلف وجود و یا عدم وجود فرزند و همچنین وجود زن دائمی دیگری به غیر از همسر اول می باشد. گروه وکلای دیده بان حقوق امیر در ادامه این مقاله قصد دارد به بررسی موضوع سهم الارث زن دوم بدون فرزند بپردازد.

 

شرایط ارث بردن زن از شوهر

پیش از آن که درباره سهم الارث زن دوم صحبت کنیم ابتدا باید بدانید که زن در چه شرایطی از شوهر خود ارث می برد.

ماده ۸۶۴ قانون مدنی درباره ارث بردن زوجین از یکدیگر چنین می گوید: ((از جمله اشخاصی که به موجب سبب ارث می‌برند هر یک از زوجین است که در حین فوت دیگری زنده باشد.))

پس دقت داشته باشید که زن می بایست به هنگام فوت شوهرش در قید حیات باشد تا از او ارث ببرد و در صورتی که زن پیش از مرد فوت کرده باشد ورثه او نمی توانند سهم الارث او را پس از فوت شوهرش دریافت کنند.

ماده ۹۴۰ قانون مدنی اشعار دارد: ((زوجین که زوجیت آنها دائمی بوده و ممنوع از ارث نباشند از یکدیگر ارث می‌برند.))

مطابق با این ماده اولین شرط ارث بردن زن از شوهر وجود نکاح دائمی بین آن ها می باشد و زنی که در عقد موقت مرد می باشد از همسر خود ارث نخواهد برد. 

نکته ای که در اینجا باید به آن توجه نمایید این است که مرد هیچوقت نمی تواند همسرش را از ارث ممنوع و محروم کند. فقط در شرایطی زن ممنوع از ارث شوهر می شود که شوهر خود را کشته باشد و یا اصطلاحا او را به قتل رسانده باشد.

سهم الارث زن دوم بدون فرزند

سهم الارث زن دوم از شوهر

بهتر است اول بدانیم که به طور کلی زن به چه میزان از شوهر خود ارث می برد و سپس به میزان ارث زن دوم از شوهر بپردازیم. 

به طور کلی میزان ارثی که زن از شوهر خود می برد به داشتن فرزند بستگی دارد.

در صورتی که مرد فوت شده فرزند داشته باشد زن از اموال شوهر خود یک هشتم را به ارث می برد. دقت داشته باشید که شرطی مبنی بر مشترک بودن فرزندان وجود ندارد یعنی در صورتی که فرزندان مرد متعلق به زن دیگری باشند نیز سهم الارث او یک هشتم از کل اموال شوهر می باشد.

در صورتی که مرد فوت شده دارای هیچ فرزندی نباشد، همسرش یک چهارم از اموال شوهر خود را به ارث می برد.

حال به ماده ۹۴۲ قانون مدنی مراجعه می کنیم که اشعار دارد: ((در صورت تعدد زوجات ربع یا ثمن ترکه که تعلق به زوجه دارد بین همه آنان بالسویه تقسیم می‌شود.))

مطابق با این ماده در صورتی که مرد زن دوم داشته باشد سهم الارث زن که می تواند یک هشتم و یا یک چهارم از اموال مرد باشد به صورت مساوی بین زن اول و زن دوم تقسیم می شود.

 

سهم الارث زن دوم بدون فرزند

همانطور که گفته شد مطابق با ماده ۹۴۲ قانون مدنی در صورتی که مرد بیش از یک زوجه دائمی داشته باشد سهم الارث زن بین تمام زن ها به صورت مساوی تقسیم خواهد شد.

اگر مرد فوت شده فرزند داشته باشد مقدار یک هشتم از اموال او بین زنان به صورت مساوی تقسیم می گردد تفاوتی ندارد که فرزندان متوفی مشترک با کدام زن باشد و فقط وجود و یا عدم وجود فرزند در این مورد مهم می باشد. پس سهم الارث زن دوم در صورتی که مرد متوفی دارای فرزند باشد نیمی از یک هشتم اموال مرد خواهد بود.

اگر مرد فوت شده فرزندی نداشته باشد مقدار یک چهارم از اموال او بین همسران دائمی به صورت مساوی تقسیم می گردد. پس سهم الارث زن دوم در صورتی که مرد متوفی هیچ فرزندی نداشته باشد نیمی از یک چهارم اموال مرد خواهد بود.

 

کلام آخر

گروه وکلای دیده بان حقوق امیر در این مقاله به بررسی موضوع سهم الارث زن دوم بدون فرزند پرداخت و تمامی موارد قانونی مربوط به سهم الارث زن را تشریح نمود. شما می توانید برای پرسیدن سوالات خود درباره سهم الارث زوجین و دریافت مشاوره تلفنی با شماره های 02188928452 و09124726641 تماس بگیرید و یا در صورت نیاز به مشاوره حضوری و بهره گیری از وکیل انحصار وراثت ما پس از هماهنگی به آدرس تهران، خیابان فلسطین شمالی، نبش کوچه شهید نجف غزایی عتیق، پلاک 475، طبقه پنجم، واحد 57 مراجعه فرمایید.

5/5 - (1 امتیاز)
این نوشته منتشر شده در خانواده می باشد. جهت اضافه کردن به علاقمندی های مرورگر خود بر روی لینک صفحه کلیک نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button