جزای نقدی ورود به عنف

جزای نقدی ورود به عنف

منزل و خانه هر شخصی حریم خصوصی او می باشد و هیچ فرد دیگری حق ندارد بدون اذن و اجازه وارد حریم شخصی افراد شود. در صورتی که فردی با تهدید به خانه و مسکن فرد دیگری ورود کند مرتکب جرم ورود به عنف شده است. در قانون برای این جرم مجازات حبس تعیین شده است. این موضوع مطابق با اصل ۲۲ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران می باشد که اشعار دارد حیثیت، جان، مال، حقوق، مسکن و شغل اشخاص از تعرض مصون است مگر در مواردی که قانون تجویز کند. 

اگر کسی بدون اذن و اجازه و با تهدید وارد منزل شخص دیگری شده و مرتکب جرم ورود به عنف شود فرد شاکی می تواند به تنظیم شکواییه و ارائه آن به دادگاه مربوطه از آن شخص شکایت نماید تا دادگاه مجرم را مجازات نماید. اما سوالی که بسیاری از افراد در این باره دارند این است که آیا جرم ورود به عنف جزای نقدی دارد؟

گروه وکلای دیده بان حقوق امیر در ادامه این مقاله جرم ورود به عنف را بررسی نموده و درباره جزای نقدی ورود به عنف نیز توضیح خواهد داد.

 

جرم ورود به عنف 

همانطور که گفته شد مطابق با اصل ۲۲ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران حیثیت، جان، مال، حقوق، مسکن و شغل اشخاص از تعرض مصون است مگر در مواردی که قانون تجویز کند. مطابق با این اصل منزل و مسکن هر فردی جزء حریم شخصی او می باشد و شخص دیگری نمی تواند بدون اذن و اجازه او به آن مسکن ورود کند. اگر فردی بدون اجازه و به واسطه زور و تهدید به منزل شخص دیگری ورود نماید مرتکب جرم ورود به عنف شده و مستوجب مجازات می باشد.

ماده ۶۹۴ قانون مجازات اسلامی در این باره می گوید:

((هر کس در منزل یا مسکن دیگری به عنف یا تهدید وارد شود به مجازات از سه ماه تا یک سال و شش ماه حبس محکوم خواهد شد و در صورتی‌ که مرتکبین دو نفر یا بیشتر بوده و لااقل یکی از آنها حامل سلاح باشد به حبس از شش ماه تا سه سال محکوم می‌شوند.))

تنها در یک صورت می توان بدون اذن و اجازه وارد خانه فرد دیگری شد آن هم با در دست داشتن حکم ورود به منزل از مرجع قضایی می باشد که اجرای این حکم و ورد به منزل شخص دیگر می بایست توسط ضابط قانونی انجام بگیرد.

جزای نقدی ورود به عنف

مجازات جرم ورود به عنف

در قانون هر رفتاری که برای آن مجازات تعیین شده است را جرم تلقی می نمایند. همانطور که گفته شد ورود به عنف نیز جرم می باشد و برای آن در قانون مجازات تعیین شده است. افراد بسیاری تصور می کنند که برای ورود به عنف در قانون جزای نقدی تعیین شده است بنابراین قصد داریم در این قسمت مجازات جرم ورود به عنف را بررسی نماییم. 

در اینجا می بایست دوباره نگاهی به ماده 694 قانون مجازات اسلامی بی اندازیم که درباره مجازات ورود به عنف اشعار دارد:

((هر کس در منزل یا مسکن دیگری به عنف یا تهدید وارد شود به مجازات از سه ماه تا یک سال و شش ماه حبس محکوم خواهد شد و در صورتی‌ که مرتکبین دو نفر یا بیشتر بوده و لااقل یکی از آنها حامل سلاح باشد به حبس از شش ماه تا سه سال محکوم می‌شوند.)) 

با توجه به این ماده درمی یابیم که مجازات مجرم ورود به عنف از سه ماه تا یک سال و شش ماه حبس می باشد و اگر مرتکبین بیش از یک نفر باشند و حداقل یکی از مجرمین سلاح داشته باشد از شش ماه تا سه سال به حبس محکوم خواهند شد.

پس اکنون به راحتی می توانیم به این سوال پاسخ دهیم که آیا جرم ورود به عنف جزای نقدی دارد؟ جواب خیر است چرا که به موجب ماده 694 قانون مجازات اسلامی مرتکب این جرم تنها به حبس محکوم خواهد شد.

 

نحوه شکایت و رسیدگی به جرم ورود به عنف

برای شکایت از این جرم، شاکی می بایست شکواییه خود را تنظیم نموده و با مراجعه به یکی از شعب دفاتر خدمات اکترونیک قضایی آن را ثبت نماید تا به دادسرای محل وقوع جرم فرستاده شود. 

سپس دادسرا تحقیقات مقدماتی را انجام می دهد و در صورتی که ارتکاب جرم برای دادسرا اثبات نشود قرار منع تعقیب صادر نموده و در صورتی که ارتکاب جرم برای دادسرا محرز شود قرار جلب به دادرسی صادر نموده و پرونده را به دادگاه صالح رسیدگی که دادگاه کیفری 2 می باشد ارسال می نماید.

دادگاه برای بررسی و تحقیقات بیشتر وقت رسیدگی تعیین می نماید تا اظهارات متهم و شاکی را شنیده و در نهایت اقدام به صدور حکم نماید. در صورتی که ارتکاب جرم برای دادگاه اثبات نشود حکم برائت برای متهم صادر می نماید و در صورتی که ارتکاب جرم برای دادگاه محرز شود متهم را به جرم ورود به عنف محکوم کرده و او را به شش ماه تا یک سال و شش ماه حبس محکوم می نماید. 

توجه داشته باشید که مطابق با ماده ۶۹۴ قانون مجازات اسلامی اگر مجرم بیش از یک نفر بوده و حداقل یکی از آنها سلاح داشته باشد مجازات آنها بین شش ماه تا 3 سال حبس خواهد بود. 

پس از صدور حکم شاکی و متهم می توانند تا 20 روز پس از ابلاغ حکم تجدیدنظرخواهی نماید.

 

کلام آخر

گروه وکلای دیده بان حقوق امیر در این مقاله به بررسی جرم ورود به عنف پرداخت و درباره جزای نقدی ورود به عنف نیز صحبت نمود. بهتر است برای تنظیم شکواییه ورود به عنف از یک وکیل متخصص و با تجربه در امور کیفری کمک بگیرید تا بتوانید ارتکاب به جرم را اثبات نموده و مانع از تضییع حقوق خود شوید. 

شما می توانید برای پرسیدن سوالات خود درباره جرم ورود به عنف و دریافت مشاوره تلفنی با شماره های 02188928452 و 0۹۱۲۴۷۲۶۶۴۱ تماس بگیرید و یا برای مشاوره حضوری با وکیل کیفری ما پس از هماهنگی به آدرس تهران، خیابان فلسطین شمالی، نبش کوچه شهید نجف غزایی عتیق، پلاک 475، طبقه پنجم، واحد 57 مراجعه فرمایید.

 

5/5 - (1 امتیاز)
این نوشته منتشر شده در مطالب حقوقی می باشد. جهت اضافه کردن به علاقمندی های مرورگر خود بر روی لینک صفحه کلیک نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button