کلاهبرداری در دیوار

کلاهبرداری در دیوار

شاید شما هم تاکنون نام پلتفرم دیوار را شنیده باشید. دیوار یکی از سایت های خرید و فروش اینترنتی می باشد که بسیار معروف شده است و کاربران زیادی از این پلتفرم برای معاملات خود استفاده می نمایند.

اما همانطور که می دانید پیشرفت تکنولوژی و گسترش روابط افراد در فضا‌های مجازی همانطور که دارای مزیت هایی برای استفاده کنندگان از آن می باشد، مشکلاتی را نیز برای آنها پدید می آورد. یکی از این مشکلات کلاهبرداری از طریق اینترنت می باشد که یکی از انواع آن کلاهبرداری از طریق سایت دیوار می باشد.

تمام افرادی که از این پلتفرم استفاده می کنند و از طریق آن خرید و فروش و معاملات خود را انجام می دهند باید از روش های افراد سودجو برای کلاهبرداری از این طریق مطلع باشند تا در دام این افراد نیوفتاده و از مشکلات احتمالی در آینده جلوگیری نمایند. گروه وکلای دیده بان حقوق امیر در این مقاله به بررسی کلاهبرداری در دیوار و طریقه آن می پردازد.

چنانچه شما به دنبال وکیل متخصص در تهران می باشید می توانید برای مشاوره تلفنی با ما با شماره های 02188928452 و 09124726641 تماس گرفته و یا برای مشاوره حضوری پس از هماهنگی به آدرس تهران، خیابان فلسطین شمالی، نبش کوچه شهید نجف غزایی عتیق، پلاک 475، طبقه پنجم، واحد 57 مراجعه فرمایید.

کلاهبرداری از طریق اینترنتی

به طور کلی از منظر قانون کلاهبردای به عملی گفته می شود که شخص مجرم از طریق فریب دادن طرف مقابل مبلغی را از او بگیرد که این کار همواره با حقه بازی و بیان اطلاعات دروغین صورت می پذیرد.

در کلاهبرداری عادی به صورت متداول مجرم با شخص بزه دیده به صورت رو در رو ملاقات می کند و به صورت حضوری اقدام به اغفال مالباخته می نماید اما در کلاهبرداری هایی که از طریق ابزار الکترونیک و در بستر فضای مجازی صورت می گیرد غالبا دو طرف با یکدیگر ملاقات رو در رو ندارند و عملیات مجرمانه از طریق فضای مجازی صورت می گیرد.

اما باید مطلع باشیم که کلاهبرداری از طریق اینترنت با کلاهبرداری اینترنتی تفاوت دارد. در واقع کلاهبرداری از طریق اینترنت همان کلاهبرداری سنتی است که در بستر اینترنت صورت می گیرد اما کلاهبرداری اینترنتی جرمی مجزا می باشد که از طریق جعل و سرقت داده های اینترنتی صورت می گیرد.

موضوع کلاهبرداری در پلتفرم دیوار مصداق بارز کلاهبرداری از طریق اینترنت می باشد را که در این نوع از کلاهبرداری مجرم با ارائه اطلاعات غلط و جعلی اقدام به فریب بزه دیده می نماید و در این راستا از لوازم الکترونیک در بستر فضای مجازی استفاده می کند. در ادامه طریقه های متداول کلاهبرداری در دیوار را بررسی می نماییم.

 

طریقه های متداول کلاهبرداری در دیوار

به طور کلی مجرمین در این نوع کلاهبرداری از اعتماد و تمع شخص مالباخته نهایت استفاده را می برند را که در این روش خرید شخص مالباخته هرگز نمی تواند از اصالت و وجود کالا اطمینان حاصل کند و همچنین هیچ شناختی نسبت به شخصیت و نیت شخص فروشنده ندارد. فرد سودجو و مجرم بعضا با قراردادن تصویر دروغین اقدام به معرفی کالایی می نماید که یا از اساس وجود خارجی ندارد و یا با عکس بارگذاری شده در دیوار منطبق نمی باشد.

همچنین ممکن است کالای معرفی شده دارای نواقص و مشکلات عدیده ای باشد که از دید خریدار پنهان می ماند. در هر صورت این مشکل مشخصی می باشد که کاربران به هنگام خرید ممکن است با آن مواجه شوند بنابراین بهتر است که قبل از هرگونه واریز وجه نسبت به صحت و ثغم کالا و فروشنده آن اطمینان کامل حاصل نمایید.

همانطورکه گفته شد در این نوع کلاهبرداری ها چنانچه مبلغ توسط خریدار قبل از رویت کالا و حصول اطمینان از صحت گفته های فروشنده به حساب او واریز شود شخص مجرم می تواند به راحتی پس از دریافت مبلغ با خارج نمودن تلفن همراه خود از دسترس پول را برداشته، کالا را تحویل ندهد و به این طریق عمل مجرمانه خود را تکمیل نماید.

یکی دیگر از اتفاقات پر شماری که در بستر پلتفرم دیوار و نرم افزارهای مشابه آن صورت می گیرد، معرفی دروغین اشخاص به عنوان متخصص و کارشناس حوزه های مختلف می باشد. به طور مثال شخصی که حتی سواد کافی هم ندارد به دروغ خود را کارشناس وسایل نقلیه و یا حتی روانشناس و مشاور  معرفی می نماید.

و به این طریق با ارائه مشاوره و خدمات جعلی به مخاطب علاوه بر این که مبلغی را به ناحق دریافت می نماید، سبب ایجاد مشکلات گسترده تری برای او می شود. بدین لحاظ بهتر است هنگام استفاده از این نرم افزارها حتما مدارک مربوطه را از ارائه دهنده مطالبه نموده و پس از اطمینان از صحت این مدارک با او همکاری نمایید. 

این موارد ذکر شده تنها چند مثال از روش های متداول کلاهبرداری در این سامانه ها می باشد. لذا کاربران محترم می بایست در استفاده از این بستر نهایت دقت و حساسیت را به عمل آورند تا از ایراد ضرر به خود جلوگیری نمایند.

کلاهبرداری در دیوار

 

نحوه شکایت از کلاهبرداری در دیوار

با توجه به اینکه متوجه شدیم که کلاهبردای در دیوار در زمره کلاهبرداری های سنتی است با این فرق که مجرم در آن از فضای مجازی استفاده می نماید بنابراین باید بدانیم که مرجع رسیدگی کننده به این نوع جرایم دادسراهای عمومی و انقلاب می باشد مگر آن که در این نوع جرایم از کلاهبرداری اینترنتی نیز استفاده شده باشد که در این صورت مرجع رسیدگی کننده به آن دادسرای ویژه جرایم رایانه ای و یا بعضا شعب خاصی است که به رسیدگی به این جرایم اختصاص یافته است.

مالباخته می تواند با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و ارائه مدارک لازم از جمله سند واریز وجه و حتی صفحه چت و گفتگو با مجرم و ….. نسبت به طرح شکایت کلاهبرداری اقدام نماید.

اما چنانچه فرد مایل به طرح شکایت کیفری نبود و یا مدارک لازم در راستای اثبات جرم کلاهبرداری در اختیار نداشت می تواند نسبت به طرح دادخواست مطالبه وجه به طرفیت شخصی که وجه را دریافت نموده اقدام نماید که به این دعوا حسب مبلغ خواسته در شورای حل اختلاف و یا دادگاه عمومی حقوقی رسیدگی می گردد.

 

مجازات جرم کلاهبرداری در دیوار

مطابق با ماده 1 قانون تشدید مجازات مرتتکبین ارتشاء اختلاس و کلاهبرداری اشخاصی که از این روش از مردم کلاهبرداری می نمایند به مجازات حبس از یک تا هفت سال و پرداخت جزای نقدی معادل مالی که از بزه دیده اخذ کرده اند محکوم می شوند به علاوه آن که می بایست مال اخذ شده را به مالک آن مسترد بنمایند.

پس بنابراین همانطور که مشاهده نمودید مجازات جرم کلاهبرداری در دیوار و سایر نرم افزارهای مشابه از آن جا که در زمره کلاهبرداری های عادی قرار دارند همانند مجازات مجرم در جرم کلاهبرداری سنتی می باشد.

 

گروه وکلای دیده بان حقوق امیر در این مقاله به توضیح کلاهبرداری از طریق اینترنت و کلاهبرداری در دیوار پرداخت و روش های انجام این جرم و همچنین نحوه شکایت و مجازات مجرمین را نیز بررسی نمود. بسیار مهم است که به هنگام معاملات در فضای مجازی دقت کافی داشته باشید تا افراد سودجو به شما خسارت وارد نکنند.

همچنین می توانید برای پرسیدن سوالات خود در رابطه با کلاهبرداری در دیوار و دریافت مشاوره تلفنی با شماره های 02188928452 و 0۹۱۲۴۷۲۶۶۴۱ تماس بگیرید و یا برای مشاوره حضوری پس از هماهنگی به آدرس تهران، خیابان فلسطین شمالی، نبش کوچه شهید نجف غزایی عتیق، پلاک 475، طبقه پنجم، واحد 57 مراجعه فرمایید.

 

به این مطلب امتیاز دهید
این نوشته منتشر شده در اخبار حقوقی می باشد. جهت اضافه کردن به علاقمندی های مرورگر خود بر روی لینک صفحه کلیک نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button