نمونه شکواییه سرقت رایانه ای

وکیل مشارکت در ساخت

پیش تر در مورد جرم هایی که در فضای مجازی اتفاق می افتد صحبت کرده ایم. همانطورکه گفتیم با پیشرفت تکنولوژی و استفاده گسترده مردم از فضای مجازی و ازدیاد ارتباط های افراد در این بستر متاسفانه شاهد افزایش روز افزون جرایم رایانه ای می باشیم. افراد سودجو همواره دنبال راهی برای محقق کردن اهداف خود می باشند که فضای مجازی به علت دسترسی به اطلاعات شخصی افراد در اینترنت شرایط را برای آن ها راحت تر کرده.

سرقت رایانه ای یکی از جرایمی می باشد که در بستر فضای مجازی اتفاق می افتد. برخی افراد از طریق اینترنت به داده های فرد دیگری دسترسی پیدا کرده و با سرقت و یا تخریب آن موجب ضرر و زیان به آن فرد می گردند. به این عمل سرقت رایانه ای گفته می شود و در قانون برای آن مجازات تعیین شده است. گروه وکلای دیده بان حقوق امیر در این مقاله به بررسی سرقت رایانه ای پرداخته و یک نمونه شکواییه سرقت رایانه ای را به شما نشان می دهد.

 

سرقت رایانه ای چیست

استفاده از فضای مجازی و اینترنت همانند مزایای زیادی که برای افراد دارد، معایبی نیز برای آن ها دارد. تمام افرادی که از اینترنت استفاده می کنند می بایست نکات امنیتی را رعایت نموده تا خسارتی از این طریق متوجه آن ها نشود. افراد برای خرید اینترنتی باید حتما از سایت های معتبر که دارای نماد اعتماد الکترونیکی می باشند استفاده نموده و از ورود اطلاعات کارت بانکی خود به سایت های غیر معتبر و یا افشای آن نزد افراد ناشناس و مشکوک خودداری نمایند. حال به بررسی جرم سرقت رایانه ای می پردازیم.

با توجه به اینکه طی چند دهه گذشته با توجه به پیشرفت فناوری اطلاعات ارزش بسیار بالایی پیدا کرده اند قانونگذار ما در قانون جرایم رایانه ای مصوب 05/03/1388 مجموعه ای از اعمال متخلفانه در بستر فضای مجازی را جرم انگاری نموده و برای این جرایم مجازات در نظر گرفته است. همانطورکه می دانید امروزه اطلاعات شخصی و داده های کاربران در شبکه های رایانه ای، دستگاه های الکترونیکی و تلفن همراه های هوشمند به صورت فایل ذخیره می شود. لذا قانونگذار در ماده 12 قانون جرایم رایانه ای داده های مربوط به کاربران در فضای مجازی و رایانه را مورد حمایت قرار داده است. 

این ماده قانونی اشعار می دارد: هرکس به طور غیرمجاز داده های متعلق به دیگری را برباید چنانچه عین داده ها در اختیار صاحب آن باشد به جرای نقدی از یک میلیون (1.000.000) ریال تا بیست میلیون (20.000.000) ریال و در غیر این صورت به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از پنج میلیون (5.000.000) ریال تا بیست میلیون (20.000.000) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

همانطور که در متن این قانون آمده است چنانچه شخصی هر قسم از داده های سایر کاربران را برباید مرتکب جرم سرقت رایانه ای شده و محکوم به تحمل مجازات آن می باشد.

نمونه شکواییه سرقت رایانه ای

نحوه شکایت از سرقت رایانه ای

جهت شکایت از شخصی که اقدام به سرقت رایانه ای نموده، شخص بزه دیده می بایست طبق قانون شکایت خود را به وسیله شکواییه تقدیم مراجع قانونی ذی صلاح نماید. چنانچه شخص شاکی وکیل نداشته باشد جهت تنظیم شکایت پس از مشاوره با حقوقدان و وکیل مجرب در این زمینه می بایست متن شکواییه را جهت ارسال به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قوه قضاییه ارجاع دهد. همینطور با توجه به اینکه این جرم در زمره جرایم رایانه ای می باشد در کلان شهر ها در دادسرای ویژه جرایم رایانه ای مراحل مقدماتی آن انجام می گیرد. در ادامه این مقاله یک نمونه شکواییه سرقت رایانه ای را با هم بررسی می نماییم.

 

نمونه شکواییه سرقت رایانه ای

شاکی: نام و نام خانوادگی …………… فرزند ………… به شماره ملی ………….. به نشانی ………………………….

مشتکی عنه: نام و نام خانوادگی …………… فرزند ………… (و در صورت دسترسی) شماره ملی  ………….. به نشانی ………………………….

محل وقوع جرم: (محل وقوع جرم در جرایم رایانه ای محلی می باشد که کاربر بزه دیده در هنگام وقوع جرم آن جا حضور داشته است.)

دلایل و مدارک: (به طور مثال اگر سرقت مربوط به حساب بانکی بوده است می بایست صورت حساب بانکی را ضمیمه شکواییه نمایید)

موضوع شکایت: سرقت رایانه ای موضوع ماده 12 قانون جرایم رایانه ای قانون مجازات اسلامی

شرح شکواییه:

بسمه تعالی 

دادستان محترم دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان ………………….

با سلام

احتراما به استحضار می رساند که فردی با هویت آقا/خانم ………………. به وسیله حافظه الکترونیکی قابل حمل کلیه اطلاعات شخصی موجود در رایانه بنده را سرقت نموده که این اطلاعات حاوی مشخصات کلیه مشتری های اینجانب به عنوان مشاور کسب و کار بوده است و قصد داشته است تا از این طریق با برقراری ارتباط با مشتریان به کسب و کار و تجارت اینجانب خدشه وارد نماید.

این اعمال مجرمانه نامبرده سبب ایراد لطمه به کسب و کار و وجهه اقتصادی اینجانب شده است. لذا مستند به ماده 12 قانون جرایم رایانه ای قانون مجازات اسلامی تعقییب و محکومیت متهم به مجازات مندرج در این قانون مورد استدعا می باشد.

با تشکر و تجدید احترام

 

کلام آخر

گروه وکلای دیده بان حقوق امیر در این مقاله به توضیح سرقت رایانه ای و نحوه شکایت از آن پرداخت و همچنین یک نمونه شکواییه سرقت رایانه ای را برای شما بررسی نمود. باید توجه داشته باشید که پیش از تنظیم شکواییه حتما با یک وکیل مجرب و  وکیل متخصص در تهران در این امر مشورت نمایید چرا که با کسب اطلاعات حقوقی لازم و تنظیم یک شکواییه صحیح و منطبق بر قانون توانایی شما در احقاق حق خود افزایش می یابد.

شما می توانید برای مشاوره تلفنی با ما در رابطه با سرقت رایانه ای با شماره های 02188928452 و 0۹۱۲۴۷۲۶۶۴۱ تماس بگیرید و یا برای مشاوره حضوری و تنظیم شکواییه توسط وکیل ما پس از هماهنگی به آدرس تهران، خیابان فلسطین شمالی، نبش کوچه شهید نجف غزایی عتیق، پلاک 475، طبقه پنجم، واحد 57 مراجعه فرمایید.

به این مطلب امتیاز دهید
این نوشته منتشر شده در اخبار حقوقی می باشد. جهت اضافه کردن به علاقمندی های مرورگر خود بر روی لینک صفحه کلیک نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button