مهریه همسر دوم

مهریه همسر دوم

هر زمانی که مردی با زنی ازدواج می کند و مهریه ای را برای زن قبول می نماید می بایست در هر زمان که زن مهریه خود را مطالبه می کند آن را پرداخت نماید. تفاوتی ندارد که عقد بین زن و مرد از نوع عقد دائم بوده است و یا عقد موقت چرا که در هر دو حالت مرد موظف به پرداخت مهریه در صورتی که همسرش آن را طلب نماید می باشد. در واقع مهریه مالی می باشد که مرد پرداخت آن را در حین عقد به عهده می گیرد. یکی از پرتکرار ترین مسائل مربوط به مهریه همسر دوم می باشد. زیرا افراد تصور می کنند که اگر مردی زن دوم اختیار کرده باشد دیگر به او مهریه ای تعلق نمی گیرد و یا پرداخت مهریه همسر اول به پرداخت مهریه همسر دوم ارجحیت دارد. این مسائل زمانی برای افراد جدی و پیچیده تر می شود که نکاح زن دوم از نوع موقت بوده باشد و عموما افراد تصور می کنند چون زن دوم عقد موقت بوده است مهریه ای به او تعلق نمی گیرد. گروه وکلای دیده بان حقوق امیر قصد دارد در این مقاله به صورت کامل به بررسی مهریه همسر دوم بپردازد.

 

تعلق مهریه به همسر دوم

همانطور که گفته شد مهریه مالی می باشد که مرد پرداخت آن را در زمان ازدواج به عهده می گیرد. برای بهتر توضیح دادن آن می توانیم نگاهی به ماده 1082 قانون مدنی اندازیم که درباره مهریه اشعار دارد:

 به مجرد عقد زن مالک مهر میشود و می‌تواند هر نوع تصرفی که بخواهد در آن بنماید.

مفهوم این ماده این می باشد که پس از جاری شدن عقد میان زن و مرد، زن مالک مهریه خویش می باشد و هر نوع تصرفی که بخواهد می تواند در آن انجام بدهد یعنی هر زمانی که بخواهد می تواند اقدام به وصول آن کند و یا حتی می تواند در صورت دلخواه آن را به مرد ببخشد.

با توجه به این قانون تفاوتی بین زن اول و یا زن دوم در دریافت مهریه وجود ندارد و قانون گفته در هر زمان که بین زن و مردی عقد نکاح جاری شود زن مالک مهریه می شود فارغ از دائمی و یا موقت بودن عقد نکاح. بعضی افراد تصور می کنند که اگر مردی زن دوم اختیار نماید و ازدواجش با زن دوم به صورت موقت باشد زن دیگر نمی تواند مهریه خود را مطالبه کند در صورتی که باید بدانید برای درست و صحیح بودن عقد موقت تعیین مهریه و مدت زمان عقد اجباری می باشد یعنی در صورتی که مهریه ای برای زن تعیین نشده باشد عقد نکاح صحیح نبوده و باطل می باشد. پس مهریه برای همسر اول و یا همسر دوم هیچ تفاوتی ندارد و مرد می بایست هر زمان که زن آن را مطابله نماید به پرداخت آن اقدام نماید.

 

مهریه همسر دوم

 

شرایط مطالبه مهریه همسر دوم

تا به اینجا متوجه شدیم که مهریه همسر اول و دوم هیچ تفاوتی با هم ندارد و حتی اگر ازدواج زن دوم با مرد به صورت موقت باشد باز هم مهریه به او تعلق خواهد گرفت و به صورت کلی دریافتیم که پس از جاری شدن عقد نکاح میان زن و مرد جدا از اینکه زن همسر چندم مرد می باشد و یا نوع عقد جاری شده بین آن ها از نوع موقت و یا دائم باشد مرد موظف است تا هر زمانی که همسرش مهریه خود را مطالبه نماید اقدام به پرداخت آن نماید. اما دریافت مهریه نیز منوط به شرایطی می باشد که در ادامه آن را بررسی می نماییم.

هر زمانی که زن بخواهد مهریه خود را مطالبه نماید می بایست حتما زوجیت خود را ثابت نماید. در ازدواج دائمی اثبات زوجیت از طریق ارائه سند ازدواج صورت می گیرد که مهریه زن نیز در آن قید شده است. اما اگر ازدواج زن و مرد موقت بوده باشد و زن سند ازدواج نداشته باشد حتما برای اثبات زوجیت باید صیغه نامه خود را ارائه نماید و در صورتی که صیغه نامه به هر دلیلی موجود نباشد باید با شهادت شهود اقدام به اثبات زوجیت نماید تا بتواند مهریه خود را از مرد مطالبه نماید.

یکی دیگر از شرایط مهم دریافت مهریه که باید به آن دقت داشته باشید این است که مطابق با قانون اگر زن و مردی پس از جاری شدن عقد و تا زمانی که زن اقدام به مطالبه مهریه می نماید با هم رابطه جنسی نداشتند مهریه ای که به زن تعلق می گیرد دقیقا نصف مهریه تعیین شده برای او می باشد و تنها در صورتی مرد مکلف به پرداخت تمام مهریه می باشد که بین زوجین رابطه جنسی برقرار شده باشد.

 

مهریه همسر دوم بعد از فوت شوهر

شاید شما هم تاکنون فردی را دیده باشید که زن دوم مردی باشد و شوهر خود را پیش از وصول مهریه از دست داده است و این سوال برایتان پیش آمده باشد که تکلیف مهریه همسر دوم بعد از فوت شوهر چیست و آیا او می تواند مهریه خود را وصول نماید؟

برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که بله پرداخت مهریه چه برای همسر اول و چه برای همسران بعدی به عنوان دینی بر عهده مرد می باشد و در صورتی که مرد فوت نماید همچنان این دین بر عهده او می باشد و پرداخت آن نسبت به پرداخت سایر بدهی های فرد فوت شده اولویت دارد. پرداخت این دین را از اموال باقی مانده وی پرداخت می نمایند که به آن ترکه نیز گفته می شود. 

البته باید دقت داشته باشید که در صورتی که اموال باقی مانده از مرد کفاف پرداخت مهریه همسر دوم را ندهد وراث او تکلیفی برای پرداخت مهریه از اموال متعلق به خودشان را ندارند.

 

اولویت پرداخت مهریه همسر اول و دوم

همانطورکه گفته شد هیچ تفاوتی در پرداخت مهریه همسر اول و یا همسر دوم وجود ندارد و هر دو می توانند هر زمان که بخواهند اقدام به وصول مهریه خود نمایند. اما مواردی وجود دارد که همزمان همسر اول و همسر دوم اقدام به مطالبه مهریه می نمایند مثلا تصور کنید مردی فوت شده و هم همسر اول و هم همسر دوم می خواهند مهریه خود را مطالبه نمایند در این شرایط کدام یک بر دیگری اولویت داشته و اول مهریه چه کسی پرداخت می شود؟

باید بدانید که در این شرایط هر کدام از زن ها که زودتر از دیگری اقدام به مطالبه مهریه و توقیف نمودن اموال مرد کرده باشد بر زن دیگر اولویت خواهد داشت. پس از وصول مهریه به فردی که زودتر اقدام به مطالبه نموده است در صورتی که مالی باقی مانده باشد مهریه زن دیگر پرداخت می شود.

 

گروه وکلای دیده بان حقوق امیر در این مقاله به صورت کامل موضوع مهریه همسر دوم را بررسی نمود. توصیه همیشگی ما این است که پیش از اقدام برای مطالبه مهریه با یک وکیل متخصص در تهران مشاوره نمایید تا از تمامی نکات حقوقی مهم مربوط به مهریه مطلع شده و بتوانید راحت تر مهریه خود را وصول نمایید. شما می توانید برای پرسیدن سوالات خود درباره مهریه و دریافت مشاوره تلفنی با شماره های 02188928452 و 0۹۱۲۴۷۲۶۶۴۱ تماس بگیرید و یا برای مشاوره حضوری با وکیل طلاق و  خانواده ما پس از هماهنگی به آدرس تهران، خیابان فلسطین شمالی، نبش کوچه شهید نجف غزایی عتیق، پلاک 475، طبقه پنجم، واحد 57 مراجعه فرمایید.

4.3/5 - (6 امتیاز)
این نوشته منتشر شده در خانواده,طلاق می باشد. جهت اضافه کردن به علاقمندی های مرورگر خود بر روی لینک صفحه کلیک نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button